Autovisie
Autovisie Nieuws 14 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen licht tipje T-Roc R-sluier

Volkswagen zal de Autosalon van Genève 2019, die van 7 tot en met 17 maart duurt, aangrijpen om meerdere nieuwe types te presenteren en een daarvan is de T-Roc R. Vooruitlopend op de onthulling stuurt Volkswagen een designschets van het sportieve topmodel de wereld in.

De Duitse autobouwer heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het met een snelle uitmonstering van de populaire SUV zou komen. Een hooggeplaatste manager van het merk zei daarbij wel dat een dergelijk model nooit de aanduiding GTI zou dragen. De beroemde term GTI is voorbehouden aan hatchbacks, zoals de Up, Polo en Golf.

Volkswagen T-Roc R 

Racing

De vraag of de letter R wel past bij een SUV, moet in een later stadium worden beantwoord. De R staat namelijk voor Racing en dat is iets wat je moeilijk bij een SUV kunt voorstellen. De aanduiding wordt al op de Golf gebruikt en zal spoedig op de Arteon verschijnen.

 

2.0 TSI

Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de R-modellen is Volkswagen R, een dochteronderneming van het concern dat ook de motorsport-activiteiten en accessoirelijnen onder zijn hoede heeft. Voor de T-Roc valt de onderneming terug op de 2,0 liter viercilinder TSI-motor, die voor deze gelegenheid onder handen is genomen. Het blok zal sterker zijn dan ooit, al is de definitieve  output nog niet bekend. Het aantal peekaa’s ligt in ieder geval boven de 300. De trekkracht wordt middels vierwielaandrijving op de weg overgebracht.

 

Aangepast design

De krachtige viercilinder turbomotor wordt verpakt in een aangepaste carrosserie. De designafdeling heeft voor de T-Roc R onder andere nieuwe bumpers, wielen en uitlaateindstukken getekend.

T-Roc Cabrio

Cabriolet

Met de introductie van de T-Roc R is Volkswagen nog niet klaar met de uitbreiding van het T-Roc-programma. De fabrikant legt momenteel de laatste hand aan een tweede carrosserievariant. Naast de vijfdeurs SUV komt namelijk een tweedeurs Cabriolet. De SUV met volledig elektrisch bedienbare softtop zal spoedig worden aangekondigd. De levering start volgend jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.