Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 20 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen ID. Space Vizzion is elektrische stationwagon met 590 km bereik

Volkswagen zet vol in op de elektrische toekomst. De Volkswagen ID.3 bijt het spits af en wordt snel opgevolgd met nieuwe modellen, waaronder deze elektrische stationwagon, de ID. Space Vizzion die gepland staat voor 2021.

Op dit moment lijkt het wel alsof elke autofabrikant vooral bezig is met elektrische SUV’s. De ene na de andere verschijnt op het toneel. Aan de andere kant van het spectrum zien we vooral prijzige kleine elektrische karretjes. Tussen die twee segmenten is het verbazend rustig. We hebben bijvoorbeeld nog geen volledig elektrische stationwagon gezien. Niet gek, want mensen kopen gewone stations al steeds minder omdat ze liever hoog rijden. Maar toch ziet Volkswagen er nog markt in. Zeker gecombineerd met elektrische aandrijving. Daarom komen de Duitsers in 2021 met deze auto: de Volkswagen ID. Space Vizzion.

Systeemvermogen

De nieuwe elektrische auto wordt gebouwd op het MEB-platform waarop ook de Volkswagen ID.3 rolt. Hij krijgt twee elektromotoren, op elke as één. Op de achteras wordt een 205 kW en 550 Nm sterke elektromotor geplaatst, op de vooras vinden we er een van 75 kW en 150 Nm. Samen zijn ze goed voor een systeemvermogen van 250 kW, oftewel 340 pk. Daarmee sprint hij in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid valt wel iets tegen. Een tripje op de Autobahn zal zich voornamelijk op de rechterbaan afspelen, want harder dan 175 km/h gaat de ID. Space Vizzion echt niet.

Tussen die twee motoren vinden we een accupakket met een laadvermogen van 82 kWh (77 kWh netto). Als deze helemaal is opgeladen kan de ID. Space Vizzion tot maar liefst 590 kilometer (WLTP) afleggen. Opladen gaat ook redelijk snel dankzij een laadsnelheid van 150 kW. Daarmee tapt de auto 80% stroom in ongeveer 30 minuten.

AppleSkin

Nu ziet deze nieuwe telg uit de ID.-familie er redelijk productieklaar uit, maar dat is hij nog niet. Volkswagen houdt vast dat het hier om een conceptmodel gaat. Het productiemodel wordt pas in 2021 aan ons getoond. Of we dingen als AppleSkin (een soort plasticvervanger gemaakt uit overblijfselen van de appelsapproductie) en de elektrische skateboards in de achterbak dan nog terugzien is de nog maar de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.