Karma toont de SC2 Concept met 1.100 pk en gigantische vleugeldeuren
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fkarma-sc2-concept-5.jpg)
Als je hem zo ziet, dan denk je dat het een Grand Tourer met een machtige V12 onder de motorkap is. Maar niets is minder waar. De hier getoonde auto is de volledig elektrische Karma SC2 Concept met 1.100 pk, 14.000 Nm en een hoop technische snufjes.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fkarma-sc2-concept-6.jpg)
Als we het over Karma hebben, dan denkt u waarschijnlijk aan de Fisker Karma. De auto die nu door het leven gaat als de Karma Revero GT en die eigenlijk een beetje een auto is die tussen wal en schip valt als het gaat om aandrijving. We hebben het hier namelijk over een hybride-auto die op elektriciteit rijdt en voor de opwekking hiervan gebruikt maakt van een benzinemotor van BMW. Maar goed, daar gaan we het hier niet over hebben. De Californische autofabrikant toont op de autobeurs in L.A. namelijk de SC2 concept, wat de evolutie van de SC1 Concept is die we eerder dit jaar al zagen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fkarma-sc2-concept-3.jpg)
14.000 Nm
Voor de tweede versie van het concept zijn de gigantische deuren gebleven, en zijn ze nog groter geworden. Ze dragen nu een stuk dak bij zich. Een onderdeel dat bij het vorige conceptmodel volledig miste. Nu hebben we het dus over een coupé en niet meer over een cabrio. En waar we vorige keer nog niet konden hebben over mogelijke prestaties, kunnen we dat nu zeker wel. De SC2 Concept heeft op papier namelijk minimaal 1.100 pk en 14.000 Nm waarmee hij 96 km/h (60 mp/h) binnen 1,9 seconden vanuit stilstand aantikt. Met een volledig opgeladen accupakket van 120 kWh kan de auto ongeveer 565 kilometer rijden.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2Fkarma-sc2-concept-1.jpg)
Drive and Play
En we omdat we het hier over een concept hebben, ontkomen we er niet aan dat de auto helemaal klaar is voor volledige autonoom rijden. Hij heeft meerdere HD-camera’s achter de voorruit en is voorzien van een Lidar-systeem. In combinatie met andere sensoren is de Karma elk moment perfect op de hoogte van wat er in en om de auto gebeurt. Daarmee zou hij zichzelf dus kunnen besturen. Maar zover gaat Karma niet. De autofabrikant gebruikt deze informatie om de bestuurder hele ritten opnieuw te laten beleven. Dit doet hij met het zogenoemde Drive and Play-systeem. Zodra de auto geparkeerd is, kan de laserprojector de hele rit opnieuw afspelen voor de ogen van de bestuurder. Deze kan hier dan van leren en zijn rijkwaliteiten verbeteren.
Plannen om de auto in productie te nemen zijn er nog (helaas) niet.
Lees ook:
Ook interessant
-
De nieuwe Dacia Duster is een budget mini-Hummer
-
Duik in de prijslijst: dit kost de nieuwe Peugeot 208
-
Camper-eigenaren opgelet! Duizenden Nederlanders recht op schadevergoeding
-
Deze nieuwe laadpalen van Lotus zorgen voor spanning bij Tesla
-
Origineel Max Verstappen-pak van Grand Prix Nederland te koop
-
Car of the Year: dit is de shortlist met beste auto’s
-
Lancia dood? Nee, dit is de nieuwe Ypsilon
-
Deze betaalbare gezinsauto met enorme actieradius is potentiële verkooptopper
-
Nederlandse EV-subsidie blijkt lachertje naast de rest van Europa
-
NSU Ro 80 is een betaalbare klassieker met wankelmotor
-
Waarom Porsche de Panamera Sport Turismo de nek omdraait
-
Covermodel: Sunbeam Harrington Le Mans – Heeft zijn root(e)s in de autosport