Autovisie
Autovisie Nieuws 15 apr 2019

Volkswagen ID Roomzz: elektrische zevenzitter

De ID-familie van Volkswagen wordt groter en groter. Het merk trapt eind 2019 af met de ID hatchback (vijfdeurs hatchback). Daarna volgen er nog productieversies van de ID Buzz ( busje), ID Crozz (compacte crossover), ID Vizzion (limousine van formaatje Arteon) en mogelijk ook van de ID Buggy. In 2021 volgt sowieso de productieversie van deze ID Roomzz: een forse elektrische SUV met zeven zitplaatsen. Volkswagen presenteerde het studiemodel op de Auto Shanghai 2019.

MEB-platform

Ook voor deze Volkswagen ID Roomzz vormt het modulaire MEB-platform de basis. De ID Roomzz wordt de tweede SUV in het ID-programma. De ID Crozz zit qua formaat net onder de ID Roomzz. Omdat de ID Roomzz zeven zitplaatsen heeft, is de SUV vooral bedoeld voor grotere gezinnen.

AWD-modus

De ID Roomzz heeft op de vooras een 75 kW sterke elektromotor en op de achteras eentje met 150 kWh. Het systeemvermogen komt zodoende uit op 225 kW, omgerekend 306 pk. In de basis is de SUV een achterwielaandrijver. Indien nodig schakelt het systeem de voorste elektromotor tijdelijk bij, maar er is ook een permanente AWD-modus.

Accupakket

En het accupakket? Dat is zoals tegenwoordig gewoonlijk is bij een elektrische auto in de bodemsectie geplaatst. De batterij heeft een capaciteit van 82 kWh, goed voor een WLTP-range van 450 kilometer. De gebruiker kan het accupakket met een stekker of door middel van inductie opladen. Vlot is de ID Roomzz zeker. Hij accelereert in 6,6 seconden naar 100 km/h en haalt een begrensde top van 180 km/h.

Zelfstandig rijden

De SUV kan op papier volledig autonoom rijden. Als de auto zelfstandig moet rijden, schakelt de bestuurder de modus ID. Pilot in door zijn hand minimaal vijf seconden te laten rusten op het VW-logo op het stuurwiel. In de ID. Drive modus kan de bestuurder zelf rijden.