Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 17 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen ID.R gaat eigen record verbeteren op Goodwood

Vorig jaar schreef Volkswagen twee records binnen een maand op naam. De Volkswagen ID.R was niet alleen de snelste auto ooit op de Pikes Peak Hill Climb, ook op Goodwood ging hij sneller dan andere elektrische bakken. Dit jaar skipt VW Pikes Peak, maar wordt de ID.R wel weer op Goodwood ingezet om zijn record te verbeteren.

Volkswagen ID.R Goodwood 2018

Volkswagen ging vorig jaar met een goed gevoel de zomer in. Eind juni reed Romain Dumas de volledig elektrische Volkswagen ID.R in recordtijd Pikes Peak op. Meer dan 7:57,148 minuten had Dumas niet nodig voor de bergbeklimming. Drie weken later stond de coureur met dezelfde auto aan de startlijn van de Goodwood Hill Climb tijdens het jaarlijkse Festival of Speed. Ook daar pakte hij het record van snelste elektrische auto ooit. Dit keer met 43,86 seconden.

Goodwood

Dit jaar komt Volkswagen terug naar Goodwood met de ID.R. Het heeft nog onafgemaakte zaken: het record van Nick Heidfeld in de McLaren MP4/13 staat nog. Nick zette in 1999 het record van 41,6 seconden. Om hierbij in de buurt te komen is de ID.R grondig aangepakt.

Francois-Xavier Demaison, technisch directeur van Volkswagen Motorsport, vertelt dat ze vorig jaar aan de lijn verschenen met exact dezelfde auto als die op Pikes Peak werd ingezet. Dit terwijl Goodwood een heel andere race is. Daarom is er voor de terugkomst onder andere een groot deel van de accu van de ID.R verwijderd. Dit is voornamelijk gedaan om de toch al lichte ID.R (800 kg) nog lichter te maken. De race gaat over een heel kort stukje, dus een grote accu is niet nodig.

Daarnaast heeft de auto een zeer agressieve afstelling. Hij moet zoveel mogelijk vermogen leveren als hij kan over de korte raceafstand.

Records

Naast de twee records die de Volkswagen ID.R vorig jaar pakte, zette hij twee weken geleden ook nog een record. De 20,8 kilometer lange Nürburgring werd toen in een tijd van 6:05,336 afgelegd. De man achter het stuur was Nürburgringveteraan Romain Dumas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.