Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 14 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen ID. Buzz als bizarre camper van tuners

De Volkswagen ID. Buzz rijdt nog niet eens op de openbare weg rond – en op de camper moet je nog langer wachten. Desondanks maakt tuner Zyrus Engineering er nu al een bijzondere variant van.

Het bedrijf is geen onbekende in de tuningswereld. De Noren maken bijvoorbeeld pakketten voor de Porsche Taycan en Lamborghini Huracán. Ditmaal is dus de EV van Volkswagen aan de beurt.

Tuningskit voor camper, cargo of MPV

Het bedrijf ging aan de slag met een digitale Volkswagen ID. Buzz. Of het nou een camper, cargo of MPV is, dat maakt voor de bodykit niet uit. Alle opsmuk is volledig vervaardigd van koolstofvezel.

Om te beginnen is er een spoiler op het dak geplaatst. Het grote object heeft in het midden een driehoekig remlicht verwerkt. Zowel het voorspatbord als de diffuser zijn aangepakt door de tuner, die ‘m tevens side skirts geeft voor het extra verlagend effect.

Een flinke verlagingskit voor de Volkswagen ID. Buzz

Niet alleen de carbon fiber onderdelen zorgen voor een optisch lagere Volkswagen ID. Buzz. De auto is ook daadwerkelijk een stuk verlaagd. Hierdoor overlappen de spatborden de 22-inch koolstofvezel velgen die de aerodynamica verbeteren. Niet ideaal als je de bus als camper gebruikt en je over een Frans landweggetje je camping moet bereiken.

Deze schoolbus en camper is klaar voor een zombie apocalypse

Of de bus gebruikt maakt van verlagingsveren of airride, of hier überhaupt al over na is gedacht, is nog onduidelijk.

Volkswagen ID. Buzz kit daadwerkelijk te bestellen

Praktisch is het niet, maar het blijft een digitale render. Toch? Voor nu wel, maar de Z Buzz-kit moet begin 2023 daadwerkelijk op de markt verschijnen. De bodykit is dan te bestellen vanaf 11.900 euro. Wil je de aerodynamische wielen erbij, dan betaal je 5 mille extra. Alle onderdelen zijn uiteindelijk ook los te bestellen. Wil je weten wat de Volkswagen ID. Buzz zonder tuningskit gaat kosten? Klik dan hier om de ‘duik in de prijslijst‘ te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.