Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 16 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen Groep: 25% afzet is elektrisch in 2025

Het Volkswagen-concern rolt tot en met 2025 meer dan dertig puur elektrische voertuigen uit. Met het elektro-auto-offensief wil de autobouwer op jaarbasis twee tot drie miljoen elektrische auto’s per jaar verkopen. Dat betekent dat het Volkswagen-concern verwacht dat een op de vijf tot een op de vier verkochte Volkswagen-producten in 2025 een elektro-auto is.

Der neue Volkswagen e-GolfDe fabrikant verwacht een doorbraak van de elektro-auto de komende jaren. “De kosten voor verbrandingsmotoren worden hoger en die van een elektrische aandrijflijn lager. Op een gegeven moment kruisen die lijnen elkaar. We weten nog niet wanneer, maar dat dat gaat gebeuren is zeker”, legt Matthias Müller, topman van het Volkswagen-concern, uit. “Zonder elektrische aandrijflijnen kun je de CO2-doelen niet halen.” Müller spreekt niet alleen over de Europese markt. De afzet van twee tot drie miljoen elektro-voertuigen is wereldwijd. Met name China wordt een belangrijke markt. De ontwikkelingen gaan in dat land nu al razendsnel.

Waterstof

De fabrikant spreekt nu alleen over batterij-auto’s maar de topman benadrukt dat ook waterstof zijn aandacht heeft. Het bedrijf geeft echter aan dat een waterstofauto wordt uitgebracht wanneer de markt daar rijp voor is. De eerste praktijktesten worden al uitgevoerd, maar binnen het Volkswagen-concern zal Audi het voortouw nemen als het gaat om de nieuwe techniek.volkswagen_e-golf_5_autovisie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.