Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Rolls-Royce toont Vision Next 100 Concept

Rolls-Royce en Mini onthullen vandaag in Londen allebei hun ‘Vision Next 100’. Eerder toonde BMW al de toekomstvisie met dezelfde naam en nu zijn de Britse merken aan de beurt.

Rolls-Royce Vision Next 100

Meer kuuroord dan auto is hij, deze 5,9 meter lange Rolls-Royce Vision Next 100. De toekomstvisie van het Britse luxemerk is volledig autonoom en heeft een ‘Virtual Assistant’ aan boord, met de naam Eleanor. Een mooie hint naar het verleden, want actrice Eleanor Thornton stond ooit model voor The Spirit of Ecstasy, het bekende beeld voorop elke Rolls-Royce. Toch is het niet de enige hint naar vroeger, want het merk denkt dat personalisatie de komende jaren nog veel verder door zal zetten. Er moeten unieke carrosserieën komen, net als in de tijden dat coachbuilders unieke exemplaren maakten.

Het enige dat de auto’s gaan delen is het lichtgewicht platform. Verder zal elke auto met de hand in elkaar gezet worden en compleet naar wens van de klant zijn gemaakt, zowel op het gebied van design als uitrusting. Dat houdt zelfs in dat de klant kan bepalen hoe lang de auto moet worden, want ook de wielbasis is volledig naar wens. Hij beschikt altijd over een krachtige elektrische aandrijflijn.

Interieur

Geen bestuurdersstoel of stuurwiel, maar een tweezitsbank en een enorm OLED beeldscherm over de hele breedte van de auto. Instappen doe je overigens ook niet meer met een portier. Nee, de hele auto kan openklappen, zodat je naar binnen kunt wandelen en plaats kunt nemen. Tegelijkertijd kun je zo een grote entree maken, door de hele auto open te laten klappen. Dit wordt ondersteund door LED lampen, die een soort rode loper op de grond projecteren.

De persoonlijke assistent Eleanor krijgt een vorm van kunstmatige intelligentie mee. Ze onthoudt bijvoorbeeld de favoriete routes, maar ook de smaak van de passagier. Zo weet het systeem precies naar welk restaurant of naar welke galerij de auto moet sturen. In de toekomst ligt je bagage ook niet meer in de kofferbak, maar zit het keurig achter een vak in de zijkant gestopt. Zelf uitladen? Nee hoor, de auto kan het zelf, zoals Rolls-Royce het zegt ‘aan de portier aanreiken’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.