Autovisie
Autovisie Nieuws 4 mei 2018

Volkswagen Golf GTI TCR tikt bijna 300 pk aan

Volkswagen onthult volgende week op het GTI-Treffen in Reifnitz am Wörthersee de Golf GTI TCR. En nou zullen de oplettende onder jullie roepen: ‘Maar er is toch al een Golf GTI TCR?!’

Golf GTI TCR

Dat klopt, die is er. Het gaat om de 350 pk sterke Golf GTI TCR-racewagen, die deelneemt aan de internationale TCR-raceserie. De nieuwe Golf GTI TCR is daar zogenaamd de straatversie van. In realiteit heeft de opgevoerde hatchback natuurlijk niet zoveel met de racer te maken, maar hé… marketing.

Top van 264 km/h

Begeerlijk lijkt hij in ieder geval wel te worden, want onder de motorkap ligt een 290 pk en 370 Nm versie van de bekende 2,0 liter turbomotor. De TCR haalt daarmee een afgeregelde top van 250 km/h. Of 264 km/h als je de begrenzer door Volkswagen laat weghalen.

Clubsport S

Daarmee zou de TCR de snelste straatlegale Golf zijn, volgens Volkswagen, maar dat is niet helemaal waar. Herinneren jullie je de Golf GTI Clubsport S nog. Die ging met 265 km/h net een kilometertje harder.

GTI Performance

Ter vergelijking overigens: de standaard Golf GTI en de Golf GTI Performance hadden respectievelijk 230 pk / 350 Nm en 245 pk / 370 Nm. Beide haalden een topsnelheid van 250 km/h.

Sperdifferentieel

Gedetailleerde informatie over de TCR is er verder nog niet. Er is alleen bekend dat hij over een zeventraps DSG-automaat met een dubbele koppeling beschikt en een sperdifferentieel op de vooras. Het model komt eind dit jaar op de markt.