Remco Slump
Remco Slump Nieuws 18 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Volgende Volkswagen Golf wordt elektrisch, ondanks bestaan ID.3

Nu Volkswagen de ID.3 heeft, is er geen plek meer voor een elektrische Golf, toch? Dat zou je denken, maar in Wolfsburg denken ze daar anders over. Van de negende generatie Volkswagen Golf komt gewoon een variant met accu en stekker.

De Volkswagen Golf gaat niet verdwijnen, zei topman Thomas Schäfer tegen het Britse Autocar. Het model wordt gewoon onderdeel van de huidige ID-reeks. In 2019 introduceerde Volkswagen de achtste generatie van de Golf. Die moet het nog volhouden tot 2027 of 2028.

Volkswagen Golf is een iconische naam

“We hebben iconische namen, zoals Golf en GTI”, aldus Schäfer, “Het zou krankzinnig zijn om die te laten verstoffen. We houden vast aan het ID-label, maar bekende modellen zullen een naam blijven dragen.” Schäfer haalt de ID. Buzz aan als voorbeeld. Een elektrische Volkswagen hoeft niet altijd een nummer te dragen, zoals ID.3 of ID.5, maar kan ook ID. Golf heten.

Facelift Volkswagen ID.3 eerder, want klanten hekelen touchpads op het stuur

Golf wordt geen vervanger van de ID.3

“We zullen de naam nooit loslaten”, roept de Volkswagen-baas stellig, “Nooit.” Wel wil hij duidelijk zijn over de positionering van de volgende generatie. De Golf wordt geen vervanger van de ID.3, want Volkswagen ziet ze als verschillende modellen, met een andere positionering en andere afmetingen.

Waarschijnlijk tussen ID.2 en ID.3 in

Is er ruimte voor allebei? “Ja”, denkt Schäfer. “De ID.3 is geen opvolger van de Golf. Hij is meer een Golf Plus.” Waarschijnlijk krijgt de negende editie van de Golf een plaats tussen de aankomende ID.2 en de ID.3 in. Hij staat niet op het MEB-platform, maar op de nieuwe SSP-architectuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.