Autovisie
Autovisie Nieuws 8 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Vogelpoep: oplossing nog niet gevonden

Vogels en auto’s gaan niet samen, dat stellen we al jaren proefondervindelijk vast. Ford erkent dat ook en probeert nu met kunstmatige vogelpoep een onaantastbare autolak uit te vinden.

‘Hoe namaak-vogelpoep de lak van je auto beschermt’, kopte het bericht van de autofabrikant met de Blue Oval. Heel even dachten we dat ze met vogelpoepstickers eindelijk het ultieme afschrikmiddel hadden uitgevonden. Helaas was het niet meer dan een prikkelende kop, oftewel clickbait, waarmee ze naar zoveel mogelijk views vissen. In de rest van het bericht vonden we niet veel nieuws of heel goed nieuws waarmee je vogels op korte termijn bij je auto weghoudt. Ford test net als veel andere autofabrikanten ongetwijfeld hun lakken op alle mogelijke manieren. Nu is daar het experimenteren met kunstmatige vogelpoep bij gekomen.

vogelpoep Ford

Heel oud probleem

Zolang auto’s en vogels bestaan bestaat deze overlast van vogelpoep al. Moderne auto’s zijn er nog gevoeliger voor. De meer milieuvriendelijke moderne autolakken die op waterbasis gemaakt zijn, zouden volgens specialisten ook kwetsbaarder zijn voor vogelstront en insecten. En niemand heeft een oplossing voor deze ellende.

vogelpoep neovogel
Helpt zo’n nepvogel?

De gekste oplossingen

Wie op zoek gaat naar oplossingen verdwaalt al vlot in een woud van alle mogelijke zogenaamde oplossingen. Je komt de gekste dingen tegen die vogelpoep moeten voorkomen. Zoals nepvogels in alle mogelijke varianten: van simpele plastic kraaien tot levensechte uilen met koppen die door de wind bewegen. Maar zodra je dan op zoek gaat naar ervaringen met dit soort middelen die vaak vele tientjes kosten, slaat de twijfel alweer toe. In menig review valt te lezen dat de duiven toch vaak gezellig naast hun plastic soortgenoot gaan zitten schijten. Over reflecterende ballonnen of een aantal oude CD’s die aan een touwtje in de zon schitteren, lezen we nog de meeste positieve berichten. Heb jij wel de ideale vogelverschrikker uitgevonden die onze auto’s schoon weet te houden? Laat het ons weten op [email protected].

vogelpoep verwijderen
Hard geworden vogelpoep kan schade opleveren

De gekste oplossingen

Zolang onze gevleugelde vrienden je auto niet respecteren, lijkt een andere parkeerplaats zoeken de enige echte oplossing. Maar als je auto dan toch onder de vogelpoep zit, maak hem dan zo snel mogelijk schoon. Een gewone wasstraat is vaak niet voldoende. Het beste is om de ‘shit’ eerst los te weken door er natte doeken of natte kranten op te leggen zodat je de vogelstront kan losweken. Dat is nodig omdat de hard geworden substantie anders krassen veroorzaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.