Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 25 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Voetbalclub Norwich City: powered by Lotus

Voor welke voetbalclub je ook bent, autoliefhebbers zullen nu ook Norwich City een warm hart toe dragen. Het is het enige voetbalteam in de wereld dat komend seizoen met een Lotus-embleem op de gespierde buik rondloopt.

25 jaar Lotus Elise: dit zijn de meest bizarre varianten

Autovisie Kennisquiz: de ‘E’ van Lotus

Zo actief is de Lotus Elise in Nederland

Lotus Cars plaatst voor het voetbalseizoen 2021/22 zijn bekende merkwapen op het gele thuisshirt van de Engelse voetbalclub. Het is niet de eerste maal dat het sportwagenmerk op het shirt van de voetballers prijkt, van 2003 tot en met 2006 liepen de voetballers ook al rond met een Lotus-shirt. Ditmaal is de keuze voor de autofabrikant verrassend. De club had een overeenkomst met een andere partij, maar dat controversiële bedrijf met volgens Norwich City-fans twijfelachtige marketingcampagnes was binnen de club niet geliefd. Lotus Cars uit Hethel stapte in. Weliswaar voor veel minder geld dan de vijf miljoen pond die de oorspronkelijke shirtsponsor zou betalen, maar voor zowel de sportwagenbouwer als de voetbalclub is er naar tevredenheid een overeenkomst gesloten.

Lotus Type 131
Lotus Type 131

Clubauto

De twee partijen werken al langer samen. Niet alleen als eerdere shirtsponsor, in 2019 kwamen de twee al tot elkaar voor de sponsoring van de jeugdspelers en het trainingscenter. Nu wordt die samenwerking voor de Premier League uitgebreid. Of tegelijkertijd alle spelers een Lotus als clubauto krijgen, is niet bekend. Een Lotus biedt in ieder geval voldoende bagageruimte voor een paar voetbalschoenen.

Lotus

Peekaakanonnen

Lotus zoekt aandacht nu het aan het begin van een renaissance staat. Het heeft onlangs zijn strategie wereldkundig gemaakt en wil in de komende jaren tal van producten introduceren. De bestaande Elise, Exige en Evora ruimen het veld en daarvoor in de plaats komen twee lichtgewicht peekaakannonnen met een vier- en een zescilindermotor, goed voor meer dan 500 pk. De bovenstaande Emira is de start van het offensief dat verder de lancering van een elektrisch aangedreven sportwagenlijn met het Franse Alpine behelst, alsmede de introductie van elektrische gezinswagens met sportwagen-dna. Op 6 juli geeft de autofabrikant officieel de aftrap van het productoffensief met de onthulling van de Emira. Enkele dagen later staat de sportcoupé op het Goodwood Festival of Speed voor zijn publieksdebuut.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.