Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

In detail Honda HR-V, de echte details

Na de Jazz is het nu de beurt aan de volgende generatie HR-V. Hij is compleet nieuw, beschikt over een afwijkend design en is voor het eerst voorzien van hybridetechniek. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen laat de nieuwe B-SUV aan je zien.

Alweer in 2013 stelde Honda de huidige generatie HR-V voor en dat is voor een Japanse autobouwer een hele tijd terug. Normaliter laat het merk zijn modellen iets vlotter opvolger. Echter, de levenscyclus van de HR-V kent verschillende modelwijzigingen en facelifts. Er staat geen sterk verouderde SUV in de showrooms. Toch, met de nieuwe editie zet Honda uiteraard een flinke stap voorwaarts.

Fonkelnieuwe Honda Civic krijgt hybridetechniek

Eigen gezicht

De conventionele aandrijflijn bestaande uit een viercilinder motor wordt in de nieuwste uitgave een hybride-aandrijflijn, bestaande uit een 1,5 liter viercilinder en twee elektromotoren. Dat verpakt Honda in een compleet herzien ontwerp. Van een designevolutie is geen sprake, het is een revolutie. In niets lijkt hij op zijn voorganger. Maar hij lijkt ook in niets op een ander model uit de Honda-familie. De ontwerpafdeling geeft de HR-V een totaal eigen gezicht. Opvallend detail? De in carrosseriekleur gespoten grille. Hij kent meer opvallende zaken. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen laat ze je zien. Hij neemt je mee rond en in de nieuwe B-SUV van het Japanse merk. HONDA HRV MH STUDIO

Geen folderpraat

De nieuwe HR-V komt in januari 2022 op de Nederlandse markt. Er zal vooralsnog een motorisering beschikbaar komen, maar voor de aankleding van het model kiest Honda voor verschillende uitrustingsniveau. Omdat de lancering nog ver weg is, kan de importeur nog niets zeggen over de opbouw van het leveringsprogramma. Evenmin zijn de prijzen bekend. De woordvoerder van het merk geeft aan dat rond september de geijkte folderdetails als CO2-uitstoot, verbruik, topsnelheid en acceleratiecijfers bekend zijn. Houdt daarvoor Autovisie.nl in de gaten. In deze video krijg je de nieuwe HR-V uitvoerig te zien en hoor je details die Honda liever nog niet communiceert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.