Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Volgende Honda HR-V staat in de startblokken

Exact een maand voor de officiële onthulling heeft Honda het startsein gegeven voor de teasercampagne van de nieuwe generatie HR-V. Op 18 februari trekt de autobouwer het doek van de compacte SUV.

Honda hecht veel waarde aan oude, traditionele namen en met de komst van de volgende generatie in het vooruitzicht, meldt de Japanse autobouwer alvast dat ook de komende editie HR-V gaat heten. Het is de tweede editie, nadat Honda enkele jaren geleden een nieuwe compacte SUV lanceerde onder een eerder gebruikte aanduiding. Feitelijk is het de derde maal dat Honda de aanduiding HR-V gebruikt. De afkorting duidde van 1998 tot 2006 een hoekige driedeurs -en latere vijfdeurs- crossover aan. De ‘Hi-rider Revolutionary Vehicle’ kreeg in Europa geen vervolg, maar de aanduiding keerde in 2013 terug op een nieuw model.

Coupé-lijn

De volgende editie is anders van lijn. De fabrikant kiest niet langer voor het bekende SUV-design maar voor een carrosserielijn dat meer aansluit op de huidige trend. De HR-V wordt een Coupé-SUV. Hij heeft een korter dak en de achterklep staat onder een kleinere hoek.

Louter elektro-ondersteuning

Op technisch vlak zet de auto eveneens een nieuwe stap. De compacte SUV, waarmee Honda de strijd aan gaat met de Nissan Juke, Renault Captur en Opel Mokka, krijgt de beschikking over een twee-motor hybride-aandrijflijn. Het is de eerste maal dat de SUV over de techniek zal beschikken. De CR-V en Jazz zijn al van elektro-ondersteuning voorzien, de Civic volgt. De Japanners bieden vanaf 2022 louter nog geëlektrificeerde modellen aan. In Europa, moet daar aan toe worden gevoegd.

Hybride-aandrijving

Honda doet nog niet uit de doeken over wat voor aandrijflijn de HR-V gaat beschikken. In de CR-V maakt de fabrikant gebruik van een 2.0-benzinemotor, in de Jazz, waarmee de vorige generatie zijn technische basis deelde, hangt Honda een 1,5 liter viercilinder motor. In beide gevallen met elektro-ondersteuning uiteraard. Bij de HR-V komt er zo goed als zeker een versie met voorwielaandrijving, alsmede een uitvoering met vierwielaandrijving.

Productie in voorbereiding

De Japanse autobouwer zal in de loop naar de onthulling meer details vrijgeven. Op 18 februari 2021 geeft het alles vrij. De huidige HR-V is inmiddels uit productie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.