Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De volgende producent van premium elektrische auto’s komt uit Vietnam

De enorme transitie waar de autowereld zich momenteel in begeeft, opent kansen voor nieuwe partijen. Zo ook voor Vinfast: een nieuwe producent van elektrische auto’s uit Vietnam.

Dat merk ken je mogelijk al, want in 2018 presenteerde het op de autoshow van Parijs een aantal auto’s. Heel makkelijk gezegd waren dat verouderde BMW’s met een ander in- en exterieur. Het sloeg aan in het thuisland, maar niet in de rest van Europa. Om die markt te veroveren moest het zich op een ander type auto gaan storten. Je raadt het al: elektrische SUV’s.

Elektro-SUV’s

Met exact die auto’s wil Vinfast ons continent gaan veroveren. Dat gaat het in eerste instantie met drie verschillende modellen proberen te doen. Het gaat om volledig elektrische SUV’s in het C-, D- en E-segment. Later komt er zeker ook nog een kleiner model in het B-segment bij.

Pininfarina ontwerpt modellen voor eerste Vietnamese automerk

Vinfast
Vinfast VF e35

De eerste auto die we zullen verwelkomen, en die Autovisie ook al heeft gezien, is het D-segment-model. Die luistert naar de naam VF e35, en heeft dus het formaat van auto’s als de Volvo XC60 of Audi Q5. Die heeft een accupakket van 90 kWh, een of twee elektromotoren (204 of 409 pk) en een bereik van minstens 550 kilometer. Door de flinke wielbasis van 2,95 meter is er bovendien veel binnenruimte.

Vingroup

Dat Vinfast niet zomaar het volgende merk uit Azië is dat ons continent wil veroveren, blijkt uit het feit dat het merk onderdeel is van het enorme private conglomeraat Vingroup. Dat is in alle markten actief, variërend van de technologie, het onderwijs en dus nu de autoindustrie. Bovendien is Michael Lohscheller, voormalig ceo van Opel, onlangs benoemd als ceo bij Vinfast. Het merk heeft daarnaast een samenwerking met een legendarisch Europees designbureau: het Italiaanse Pininfarina.

Vinfast wil volgend jaar al naar Nederland komen, eind 2022 moeten de eerste auto’s voor de deur van de klant komen te staan. Hoe ze dat precies willen gaan bereiken, lees je binnenkort in Autovisie Magazine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.