Remco Slump
Remco Slump Nieuws 9 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Vier Internationale Barbiedag met deze roze occasions

Nee, Internationale Barbiedag heeft niks te maken met Samantha de Jong uit Oh Oh Cherso! Vandaag ‘vieren’ we dat Barbie – de pop – eenenzestig jaar is geworden. En we geven haar een aantal roze occasions om uit te kiezen.

De Fiat 500 is ooit in het Barbie-roze geleverd en de Nissan Micra C+C ook, maar die gaan we negeren. Een verjaardagscadeau moet wel een beetje leuk zijn, natuurlijk.

Porsche 911 Barbie
(Afbeelding: Porsche Centrum Leusden)

Porsche 911 GTS – 267.212 euro

Een occasion uit 2023? Ja, deze Porsche 911 GTS staat te koop bij Porsche Centrum Leusden en heeft bijna 3000 kilometer op de teller. Hij is gespoten in een legendarische kleur: Rubystone Red.

Zouden de stoelen in deze Barbie Maserati Grecale ongezond dun zijn?

De tint maakte zijn debuut op de 964 RS uit 1991 en zit een beetje tussen roze en paars in. Porsche noemt de kleur nu overigens Ruby Star Neo en rekent er een meerprijs van 2865 euro voor.

Alpine A110 Barbie
(Afbeelding: Munsterhuis Renault)

Alpine A110 – 83.174 euro

Rose Bruyère heet de kleur van deze Alpine A110. Hij hoort bij een speciale uitvoering van de Franse sportwagen, de South Beach Colorway. Overigens is de auto strikt genomen geen occasion, want er staat nog maar 25 kilometer op de teller.

Porsche Macan voor vrouwen? Nee, dan deze Zotye SR9 Goddess Edition

De A110 South Beach Colorway werd ook nog in een andere kleur geleverd, Blue Azur. Witte lichtmetalen wielen zijn altijd standaard op de gelimiteerde editie.

Abarth 595 Barbie
(Afbeelding: EHD Automotive)

Abarth 595 – 24.900 euro

Deze vrolijke Fiat 500 is geen Fiat 500. Het schorpioenlogo op de neus verraadt dat we hier te maken hebben met een Abarth 595. En anders doen de diepere frontspoiler en de dubbele uitlaten dat wel.

Pink Ladies: Playboy Playmates in hun roze sportwagens

Het is trouwens geweldig om te zien hoe tijdloos het ontwerp van de 500 wel niet is. De compacte Fiat kwam zestien jaar geleden op de markt en oogt nog steeds niet verouderd.

Ford Fairlane Barbie
(Afbeelding: Autobedrijf Groen)

Ford Fairlane – 9950 euro

Toen Barbie één jaar oud was, werd deze Ford Fairlane gebouwd. De grote Amerikaanse sedan komt uit 1960 en komt voorrijden in een heerlijk uitgesproken jaren zestig kleur: licht roze met een wit dak.

Roze Bugatti Chiron Sport is een peperduur valentijnscadeau

Tegenwoordig hebben alle auto’s een zwart of grijs interieur, maar vroeger pasten fabrikanten nog weleens wat kleur toe. Het roze van de buitenkant komt in deze Ford gewoon terug op het dashboard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.