Autovisie
Autovisie Nieuws 17 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Vernieuwde Ford EcoSport laat zich zien in LA

De Ford EcoSport verloor zijn achterwiel al en ook het interieur werd een keer herzien. Nu is de hele auto een keer grondig nagelopen. Voor de marktintroductie in de Verenigde Staten heeft zijn uiterlijk meer in lijn gebracht met dat van de Kuga en Edge.

Driecilinder

Ford heeft besloten om de EcoSport ook in de Verenigde Staten te gaan verkopen. Het land waar de Kuga als compact SUV krijgt er nu een ‘mini-SUV’ bij. Wat direct opvalt is de nieuwe neus van de auto, die nu veel meer lijkt op die van de vernieuwde Kuga en Edge. Hij wordt geleverd met een heel on-Amerikaanse 1,0 liter driecilinder, maar ook een 2,0 liter is leverbaar. Die laatste krijgt ook vierwielaandrijving, terwijl de 1,0 liter alleen de voorwielen aandrijft. Zelf schakelen is er in de Verenigde Staten niet bij: de Ford EcoSport heeft daar altijd een zestrapsautomaat.

Bang & Olufsen Play

Niet alleen het uiterlijk is bijgepunt, ook het interieur lijkt fors verbeterd. Zo heeft de knoppenwinkel plaatsgemaakt voor een centraal geplaatst display, dat standaard Apple Carplay en Android Auto ondersteunt. Verder oogt het wat rustiger, wat volwassener. De EcoSport gaat ook geleverd worden met een audio-installatie van Bang & Olufsen Play met tien speakers.

Jaar geduld

Zoals we inmiddels bijna gewend zijn van Ford, laat het merk de vernieuwde auto ruim voor zijn marktintroductie zien. Pas in het najaar van 2017 kun je naar de dealer voor de vernieuwde crossover. In Amerika moeten ze nog meer geduld hebben, daar komt de auto pas begin 2018 op de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.