Verkoop Kia Niro overtreft verwachtingen

Kia moet een tandje bijzetten om aan de vraag naar de Niro te voldoen. De fabrikant heeft in Europa al 23.000 orders voor de hybride-crossover mogen noteren, maar heeft op dit moment iets meer dan 5800 stuks kunnen afleveren.

Kia Niro

Ook in Nederland is de vraag naar de Niro groot. De importeur laat desgevraagd weten al 2000 bestellingen te hebben mogen ontvangen, waarmee de auto de verkoopverwachting voor 2016 al heeft bereikt. Per 1 november zijn er van die 2000 orders pas 761 stuks afgeleverd.

Eco-versie

De woordvoerder van de importeur geeft aan dat een deel van de kopers bewust wacht. Bij de marktintroductie van de Niro was de crossover alleen in een zogeheten eco-versie beschikbaar. Nu is daar een aangepaste variant van uitgebracht. Het tweede type heeft onder andere aangepaste (lees grotere) remschijven en koelventilator, waardoor de Niro een trekgewicht van maximaal 1.300 kg heeft. De eco-versie mag niets trekken.

KIA NIRO BRemmen en koeling

De importeur en dealers hebben de komst van de trekautoversie direct bij de marktintroductie kenbaar gemaakt, zodat de Niro-koper direct kon bepalen welke uitvoering hij of zij wenste. De versie met een aangepast rem- en koelsysteem is nu het enige type dat in Nederland wordt aangeboden. Volgens het Europese hoofdkantoor spreekt de Niro voor het merk nieuwe klanten aan. Zo’n 57 procent is een particuliere koper. De resterende 43 procent is een zakelijke rijder. In Nederland liggen de percentages op zo’n fifty fifty.

Kia NiroLevertijd

Kia geeft aan dat het alle orders voor de Niro nog voor het einde van het jaar wil wegwerken. De huidige levertijd bedraagt twee weken tot drie maanden, afhankelijk van de gekozen uitvoering en accessoires.