Autovisie
Autovisie Nieuws 24 nov 2016

Snellere BMW M CS-versies op komst

Niet alleen Lamborghini is aan het deponeren geslagen, ook BMW is deze maand langsgeweest bij een merkenbureau. De Beierse fabrikant heeft bij de World Intellectual Property Organization de aanduidingen M1 CS tot en met M8 CS vastgelegd.

BMW M4 DTM Champion Edition

Wat kunnen we daaruit opmaken? Het zou kunnen dat BMW de type-aanduidingen simpelweg claimt om te voorkomen dat anderen dat doen, maar waarschijnlijker is dat het merk met M-modellen komt die zijn gekruid met een extra snuifje peper. Denk daarbij aan het onderscheid wat Mercedes-AMG maakt tussen bijvoorbeeld de C 63 en C 63 S en wat Audi doet met de RS 6 en RS 6 Plus.

“Denk aan het onderscheid dat Mercedes-AMG maakt tussen de C 63 en C 63 S”

Daarbij maken de claims van BMW de komst van een nieuwe 8 Serie duidelijk. Er zijn de laatste tijd diverse spionagefoto’s opgedoken van een tweedeurs BMW die een stuk groter lijkt dan de huidige 6 Serie. Het model zou min of meer een coupéversie van de 7 Serie zijn en krijgt mogelijk dus ook een M8-variant.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VLOG – ‘BMW M4 GTS KOST HOOFDPRIJS BIJ DEALER IN LA’

In het verleden stonden de letters CS voor Coupé Sport (CSL voor Coupé Sport Leichtbau). In 2005 gebruikte BMW de aanduiding voor de M3 CS, een variant van de M3 E46 die een aantal onderdelen van de M3 CSL had, zoals zijn 19 inch BBS-wielen, zijn grotere remmen en zijn stuurhuis (met een directere overbrengingsverhouding).