Autovisie
Autovisie Nieuws 24 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Volvo Polestar zet in op sportieve elektromodellen

Volvo is sinds een paar weken volledig eigenaar van Polestar. En de Zweedse fabrikant gaat met zijn aankoop niet op de M- of AMG-toer, maar kiest zijn eigen weg. Zo gaat Polestar zich onder meer richten op sportieve hybrides en elektrische auto’s.

Volvo S60 en V60 Polestar - Autovisie.nl -11

Volvo Cars of North America-topman Lex Kerssemakers sprak met het Australische Motoring en zei dat het voor Polestar geen zin heeft om BMW M en Mercedes-AMG te kopiëren. “Wij zijn Volvo en wij gaan onze eigen weg”, legde hij uit. “Wij gaan niet de ultieme racewagen bouwen. Wij willen snelle auto’s maken die je iedere dag kunt gebruiken.”

Acceleratie

Daarbij vindt Kerssemakers dat Polestar binnen de visie van Volvo moet blijven en dus zwaar moet inzetten op elektrische aandrijving. “Elektrificering is spannend omdat het je verschillende vormen van performance kan bieden op verschillende manieren. Elektrificering geeft je bijvoorbeeld een enorme lineaire acceleratie.”

Marketinginstrument

Wat Polestar precies voor Volvo moet gaan betekenen, weet Kerssemakers nog niet. “We zijn aan het uitvinden hoe we het merk als een marketinginstrument kunnen gebruiken en wat ons plan voor de toekomst moet worden”, aldus de Nederlander. Want hij moet toegeven dat veel mensen Volvo niet met sportiviteit zullen associëren.

Expertise

“Dat realiseer ik me. Daarom denk ik dat we er goed aan gedaan hebben om Polestar in te lijven en om onze sportieve modellen onder die paraplu op de markt te brengen. Er zit daar veel expertise op het gebied van performance en dat gaan we verder ontwikkelen. Geloof me, er zit een boel aan te komen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.