Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 1 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Unieker dan uniek: rijden met de Autech Zagato Gavia

We rijden vaak met exclusieve auto’s, maar veel unieker dan deze Japans-Italiaanse worden ze niet. Maak kennis met de Autech Zagato Gavia.

Fotografie: Arno Lingerak

Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Da’s ook niet zo gek, want de samenwerking tussen bovengenoemde partijen liep niet bepaald vlekkeloos. Autech is in 1986 opgericht als dochter van Nissan om specialistisch maatwerk te leveren, en ging een samenwerking aan met het beroemde Zagato.

Stelvio

Samen wilden de partijen honderden auto’s bouwen, maar zo ver kwam het niet. De voorloper van deze Gavia, de Stelvio, rolde iets vaker dan 100 keer uit de Italiaanse kraamkamers. Van deze Gavia werden er zelfs slechts 16 exemplaren gebouwd.

Een ontzettend exclusieve auto dus, die niemand kent. Het model bevindt zich momenteel in Nederland, klaar om door Classic Car Auctions geveild te worden. De auto is momenteel nog eigendom van een Japanner, die verwacht dat hij hem in Europa voor een hogere prijs kan verkopen.

Nissan Leopard

De technische basis werd destijds overigens geleverd door Nissan en Autech. Daartoe dient een Nissan Leopard, die oorspronkelijk niet in Europa verkrijgbaar was. In de neus ligt de drieliter zescilinder van Nissan (de befaamde VG30DETT), op papier goed voor 280 pk. Een viertraps automaat stuurt dat vermogen allemaal naar de achterwielen.

Het koetswerk komt volledig van de hand van Zagato, is vervaardigd uit aluminium en met de hand geklopt. De zijspiegels zijn afkomstig van een Honda CRX Del Sol, terwijl de lichtunits van een Nissan Silvia komen.

Autovisie

Het complete verhaal over de Autech Zagato Gavia én de rijbeleving lees je nu in Autovisie Magazine nummer 9. Liever een abonnement? Kijk via deze link hoe dat moet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.