Autovisie
Autovisie Nieuws 1 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

En voor 12.500 euro koop je er een 911 Sport Classic-chronograaf bij, niet in Nederland

Natuurlijk levert Porsche in de fonkelnieuwe 911 Sport Classic standaard een klokje, maar die tijdweergave kan absoluut niet tippen aan het uurwerk dat Porsche optioneel aanbiedt. Het kost dan ook 12.500 euro extra, maar niet in Nederland.

Zit u al terug op uw stoel? Nu is 12.500 euro wisselgeld in verhouding tot het prijskaartje van een kleine vier ton voor de rijk uitgeruste en gelimiteerde 911 Sport Classic. Voor dat bedrag krijg je een chronograaf voor om de pols. En net als de auto is het uurwerk een gelimiteerde uitgave. Maximaal 1250 stuks maakt Porsche Design ervan. Maximaal, want niet alle kopers van de 911 Sport Classic zullen het horloge bestellen. De fabrikant maakt het horloge alleen voor de daadwerkelijke kopers van de 911 Sport Classic. Achterop prijkt het serienummer van de auto, waardoor auto en horloge dus aan elkaar zijn gekoppeld. Het beperkt Porsche Design tevens in de vrijheid om de klok in het reguliere programma op te nemen. Bovendien, als eigenaar van de 911 Sport Classic kun je dus ook maar één horloge kopen. Nu ja kopen? In Nederland gaat dat niet op. Als een van de weinige importeurs of misschien wel de enige, doet Pon Porsche Import de chronograaf cadeau. Dus straks lopen álle bezitters van de 911 Sport Classic met het uurwerk om de pols. De meerprijs van het horloge blijft overigens staan, het is in de prijs van de sportcoupé verwerkt.

porsche 911 sport classic chronograph

Niet uitverkocht

Porsche bracht ook voor de 911 Targa 4S Heritage Design Edition (HDE) een chronograaf uit. Net als de auto was dat uurwerk gelimiteerd op 992 stuks. Volgens de fabrikant koos uiteindelijk 42 procent van de HDE-klanten voor het prijzige uurwerk.

Sport Grey-strepen

De Sport Classic-uitgave kent een tweekleurige horlogebehuizing, waarbij de klant kan kiezen uit titanium of zwart. Centraal staat de wijzerplaat en wijzers die zijn gebaseerd op de Heritage Design-toerenteller in de 911 Sport Classic. De wijzers kleuren wit en de tijdsaanduiding groen, zoals dat in het verleden ook in de Duitse sportwagens was te vinden. In de buitenring staan snelheden vermeld, oplopend tot 330. De plaat zelf kleurt zwart en kent de bekende strepen zoals die op de auto over de voorklep, het dak en de ducktail lopen. Ze zijn wit en de cijfers kleuren groen, zoals dat in het verleden ook binnen het Porsche-programma werd toegepast.

porsche 911 sport classic chronograph

Individueel nummer

Het Porsche Design-beeldmerk in reliëf is gemaakt van goud, een verwijzing naar het Porsche-logo op de achterkant van de auto. Goudkleurig zijn tevens de secondewijzer, waarop ‘911 Sport Classic Lim. Series’ staat. Porsche Design, dat de uurwerken in Zwitserland vervaardigt, voorziet het uurwerk van saffierglas met antiverblindingseigenschappen. Aan de achterzijde zie je het ontwerp van het specifieke 911 Sport Classic-wiel, inclusief het centerlock.

Achterop prijkt ook het serienummer van de chronograaf, terwijl er ook staat vermeld hoeveel uurwerken Porsche maximaal heeft uitgebracht. Bij het klokje krijgt de koper twee polsbandjes. Daardoor kan de eigenaar van de 911 Sport Classic zijn horloge afstemmen op het interieur van de sportcoupé. Voor de auto zijn namelijk twee interieurkleuren beschikbaar, zwart en cognac. Het zijn tevens de kleuren voor het polsbandje. Voor wie van afwisseling houdt, is het via een snelwisselsysteem mogelijk geregeld van polsbandje te wisselen.

porsche 911 sport classic chronograph

Alleen met auto erbij

Voor de lezers uit België en andere landen buiten Nederland, het uurwerk is per direct beschikbaar. Alleen als je kunt aantonen dat je een 911 Sport Classic hebt besteld.

Video Porsche 911 Sport Classic

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.