Autovisie
Autovisie Nieuws 2 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

TVR legt naam Griffith opnieuw vast

TVR lanceert in september een nieuwe sportwagen. Die auto zou wel eens een heel beroemde naam kunnen gaan krijgen, want het merk heeft de naam Griffith opnieuw vastgelegd.

TVR+T37+teaser
TVR T37

Griffith

Het Britse AutoCar meldt dat insiders bij het merk melden dat de kans groot is dat de naam Griffith gekozen wordt voor de nieuwe sportwagen. Als dat zo zou zijn, is het de derde TVR Griffith die de naam draagt. Voor de eerste moeten we bijna vijftig jaar terug in de tijd, naar 1963. Toen lanceerde TVR de Griffith 200, vernoemd naar Jack Griffith, de Amerikaanse importeur van het merk. Leuk weetje: de auto heette op de Amerikaanse markt de Griffith Series 200. De naam TVR gebruikte hij niet. De tweede Griffith stamt uit 1991 en was tot en met 2002 in productie.

HOE NIJDIG KLINKT DE NIEUWE TVR? NOU, ZO!

September

Vijftien jaar nadat de laatste Griffith uit productie ging, lijkt de naam nu terug te komen. Toch kunnen we waarschijnlijk pas in september de naam bevestigen, als het productiemodel van de auto wordt onthuld. Wat weten we tot nu toe? Nou, dat de auto in Wales geproduceerd gaat worden en dat hij een 5,0 liter V8 krijgt die door Cosworth wordt geproduceerd. We weten zelfs al hoe die motor klinkt. Les Edgar, de eigenaar van de Britse sportwagenfabrikant, hoopt 250 exemplaren van de auto te gaan produceren per jaar. Het eerste jaar is de auto al volledig uitverkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.