Autovisie
Autovisie Nieuws 22 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

TVR gaat auto’s bouwen in Wales

TVR verruilt Blackpool voor Zuid-Wales. Vanaf 2018 moeten TVR’s uit een gloednieuwe fabriek komen rollen, die gebouwd wordt naast het -eveneens nieuwe – Circuit of Wales.

De TVR T350T uit 2003 in de herkenbare kleurstelling.

Nieuwe fabriek

Die plannen zijn vandaag bevestigd door de overheid van Wales. De bouw van de nieuwe fabriek moet volgende maand van start gaan, al moet de precieze locatie nog even worden vastgesteld. Al vanaf het moment van overname in 2013 riep Les Edgar, de nieuwe eigenaar van het Britse sportwagenmerk, dat hij TVR wilde vestigen naast een circuit. Volgens Edgar is het essentieel voor de ontwikkeling van een nieuwe sportwagen dat er altijd toegang is tot een nabijgelegen circuit.

Uitverkocht voor het eerste jaar

De nieuwe auto is voor zijn eerste productiejaar al ruimschoots uitverkocht, meldt het merk.  In totaal zijn er 350 bestelling geplaatst. Voor iedere bestelling moest vijfduizend pond (zo’n 6.500 euro) worden aanbetaald. Edgar hoopt in het eerste jaar van productie zo’n 250 auto’s te gaan bouwen.

TVR new car

De auto

TVR toont de nieuwe sportwagen volgend jaar voor het eerst. Het moet een tweezits coupé worden met een laag gewicht, een nieuw ontwikkelde V8 van Cosworth en achterwielaandrijving. Bij de lancering is er ook meteen een linksgestuurde variant beschikbaar. Dit was in het verleden vaak niet het geval. Gordon Murray, bekend van onder meer de McLaren F1, is verantwoordelijk voor het chassis.

In 2022 moet de productie van TVR rond de 2.200 auto’s per jaar liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.