Autovisie
Autovisie Nieuws 22 mrt 2016

Ford EcoSport komt straks uit Roemenië

De Ford EcoSport rolt op dit moment op drie plekken in de wereld van de band. De Europese versie wordt gebouwd in India, maar in het najaar van 2017 komt daar verandering in: Ford gaat de kleine crossover in Roemenië bouwen.

ford_ecosport_s_5

Tweede facelift

De EcoSport krijgt volgens Ford een ingrijpende facelift voordat hij in productie gaat in Roemenië. De EcoSport verloor bij de lichte facelift in 2014 al zijn kenmerkende reservewiel op de achterklep, maar de volgende aanpassingen moeten hem meer in lijn maken met de rest van de SUV’s van Ford.

LEES OOK: ZWART MET GOUD: SHELBY GT-H IS NIEUWE HUUR-MUSTANG

200 miljoen euro

In Roemenië bouwt Ford op dit moment de B-Max en daar komt in het najaar van 2017 de EcoSport bij. Op dit moment heeft de fabriek namelijk een kleine overcapaciteit, die kan worden opgevuld met de komst van de crossover. In totaal investeert Ford 200 miljoen om de fabriek om te bouwen. Daarnaast wordt gekeken of er nog een derde model naar de fabriek in Craiova gehaald kan worden. Op dit moment werken er namelijk maar 2.650 mensen in de fabriek, terwijl er plek is voor maximaal 7.000 mensen.