Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 13 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Transfertijd in de Formule 1: Na Ferrari wisselt ook McLaren van teambaas

Formule 1-renstal McLaren heeft Andrea Stella gepromoveerd tot teambaas. De 51-jarige Italiaan neemt de functie over van de Duitser Andreas Seidl, die vertrekt naar de Sauber Group, die nu onder de naam Alfa Romeo racet in de koningsklasse van de autosport. Seidl wordt bij het Zwitserse team algemeen directeur.

McLaren is niet de eerste die vandaag laat weten met een andere teambaas door te gaan. Eerder vandaag werd bekend dat Frédéric Vasseur de nieuwe teambaas is bij het Formule 1-team van Ferrari. Hij verlaat het andere Italiaanse raceteam: Alfa Romeo. Wie hem vervangt, komen we later dit artikel op terug.

Andrea Stella niet nieuw bij McLaren

Eerst naar Andrea Stella. Hij is al sinds 2015 werkzaam bij McLaren in een hoge technische functie. Daarvoor werkte hij bij Ferrari. Hij gaat het nieuwe jaar in met de coureurs Lando Norris en nieuwkomer Oscar Piastri, die het stoeltje heeft overgenomen van Daniel Ricciardo.

Transfertijd in de Formule 1: Na Ferrari wisselt ook McLaren van teambaas
Niet de huidige Formule 1 auto van het McLaren F1-team. Dit is de auto uit 2018. Een van de laatste twee keren dat Lewis Hamilton wereldkampioen werd.
 
 “We beseffen allemaal hoeveel werk er op de plank ligt om weer hogerop te komen”, zei Stella. “Maar ik ben enthousiast en weet me omringd door een team vol talent, ervaring, wedstrijdspirit en toewijding.”
(Afbeelding: Unsplash)

Seidl naar Alfa Romeo

Seidl is weer de opvolger van Frédéric Vasseur, die bij Ferrari is aangesteld als algemeen directeur en teambaas. De Duitser was de afgelopen vier jaar teambaas bij McLaren. Hij komt bij een team, dat nog één jaar onder de naam Alfa Romeo zal opereren. Vanaf 2026 komt Audi het team van Sauber versterken als de nieuwe motorleverancier. “Dit is een team met een rijke historie in de Formule 1 en een organisatie die ik heel goed ken”, aldus Seidl over zijn nieuwe team.

Deze bijzondere Mazda MX-5 Speedster gaat echt in productie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.