Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 13 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Formule 1: Vasseur verlaat Alfa Romeo en wordt teambaas Ferrari

Ferrari heeft Frédéric Vasseur benoemd tot nieuwe teambaas van het Formule 1-team. De 54-jarige Fransman is de opvolger van Mattia Binotto, die onlangs besloot op te stappen bij de Italiaanse renstal.

Vasseur komt over van Alfa Romeo, waar hij de afgelopen zes jaar leiding gaf. Hij bereikte afgelopen seizoen met de coureurs Valtteri Bottas en Zhou Guanyu de zesde plaats bij de constructeurs, het beste resultaat van het team in de afgelopen tien jaar.

Ferrari krijgt nieuwe Formule 1-teambaas

Bij Ferrari zal hij leiding geven aan de coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz. Leclerc eindigde dit jaar als tweede in het wereldkampioenschap achter Max Verstappen.

Ferrari F1-auto F2004, Formule 1, snelweg
(Afbeelding: Unsplash)

“Als iemand die zijn leven lang een passie heeft voor autosport, heeft Ferrari voor mij altijd het summum van de racewereld vertegenwoordigd. Ik kijk uit naar de samenwerking met het getalenteerde en zeer gepassioneerde team in Maranello”, zei Vasseur.

Vasseur wil Ferrari aan wereldtitel helpen

De opdracht voor Vasseur is duidelijk. Hij moet Ferrari aan een nieuwe wereldtitel helpen. De Fin Kimi Räikkönen was in 2007 de laatste wereldkampioen bij de beroemde renstal. Met Fernando Alonso en Sebastian Vettel lukte het de jaren erna niet en ook dit jaar greep Ferrari weer mis.

Leclerc begon goed met twee overwinningen in de eerste drie races, maar daarna ging er van alles fout bij het team. Er waren veel uitvalbeurten door mechanische problemen, maar ook mislukte strategieën en knullige bandenwissels zorgden ervoor dat Ferrari ondanks een snelle auto teleurstelde in een seizoen, waarin Verstappen met een recordaantal van vijftien grand-prixzeges dominant naar de titel reed.

Leclerc goede bekende van Vasseur

Vasseur is een goede bekende van Leclerc. Hij had de Monegask onder zijn hoede als jong talent en was zijn teambaas in 2018, toen Leclerc zijn Formule 1-debuutseizoen reed bij Sauber (nu Alfa Romeo).

Formule 1 steekt 2,25 miljoen euro in raceklasse voor vrouwen

“Frédéric combineert zijn technische kennis als afgestudeerd ingenieur met het vermogen om het beste bij zijn coureurs naar boven te halen. We hebben hem nodig om Ferrari met hernieuwde energie vooruit te helpen”, meldde de renstal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.