Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 5 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Rallybommetje Toyota GR Yaris nog dit jaar in Nederland

Dat de extreme GR Yaris naar Nederland komt, is al een feest op zich. Maar dat hij dit jaar al tussen de kerstbomen door kan slalommen hadden we niet verwacht.

De Toyota GR Yaris is één van de auto’s waar we als redactie het meest naar uit kijken. Het rallybommetje is namelijk een rasechte homologatiespecial van Toyota en staat garant voor serieus rij-en rallywerk. Dit is geen opgepepte B-segmenter maar een totaal verbouwde supermini met de sterkste driecilinder ooit, hij heeft een vermogen van 261 pk! Dat wordt via een handgeschakelde zesbak naar alle vier de wielen gestuurd. Een heerlijk en inmiddels zeldzaam recept. Deze week dus meer goed nieuws.

Lagere prijs voor GR Yaris

Maandag presenteerde de importeur namelijk de Nederlandse prijs van de GR Yaris. En die valt beter uit dan verwacht. Waar het eerder dit jaar nog sprak over een verwachte prijs van zo’n €60.000, zette het begin deze week de prijs vast op €50.490. Dat komt doordat de CO2-uitstoot van het model lager uitvalt dan gedacht, waardoor de GR Yaris een lagere bpm-straf krijgt.

Toyota GR Yaris

Een meevaller voor de Nederlandse liefhebber. Negen, om precies te zijn, want dat is het aantal klanten dat Toyota Nederland dit jaar nog kan verblijden met een GR Yaris. In totaal kreeg de importeur tien exemplaren van het rallykanonnetje toegewezen vanuit Japan. Het tiende en laatste model is voor de importeur zelf, dat de auto op die manier kan inzetten voor journalisten en evenementen.

Nog niet uitverkocht

De negen geluksvogels tekenden overigens al veel eerder in voor de GR Yaris, en gingen dus uit van een bedrag van ruim €60.000. De lagere prijs is dus een prachtbonus, waardoor naar verwachting niemand van het model af zal zien. Overigens zal het niet bij die tien Nederlandse exemplaren blijven. Geïnteresseerden kunnen zich immers weer inschrijven op de lijst voor volgend jaar, want dan komt er weer een aantal exemplaren van de GR Yaris onze kant op. Hoeveel dat er zijn, kan de importeur nu nog niet zeggen. Naar verwachting gaat het om opnieuw tien tot twaalf stuks.

Toyota GR Yaris

Da’s overigens nog maar een schijntje van de totale productie, want Toyota moet minstens 25.000 exemplaren van de GR Yaris bouwen om aan de homologatie-eisen van de WRC te voldoen. De eerste modellen verlaten binnenkort de fabriek en staan naar verwachting eind oktober op de negen verschillende Nederlandse stoepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.