Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 15 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Toyota geeft nieuwe Yaris een prijs

Toyota introduceerde eind vorig jaar de nieuwe generatie Yaris. Vandaag opent het de orderboeken voor de B-segmenter en dus communiceert het ook de Nederlandse prijzen.

In 1999 verscheen de eerste Toyota Yaris als opvolger van de populaire Starlet. Inmiddels zijn we aangekomen bij de vierde generatie, die flink is veranderd ten opzichte van zijn voorgangers. De nieuwe Yaris heeft een sportief uiterlijk, staat op het dynamische TNGA-platform en heeft een verbeterde hybride aandrijflijn. Toyota communiceert vandaag de Nederlandse prijzen van zijn nieuwe B-segmenter.

Basisuitvoering

De nieuwe Toyota Yaris is nu te bestellen vanaf 17.895 euro. De Comfort-uitvoering, zoals het basismodel heet, heeft onder andere airconditioning, elektrische ramen voor en led-verlichting achter. Ook is deze goedkoopste Yaris uitgerust met Toyota Safety Sense, dat systemen als adaptieve cruise control en Lane Trace Assist bevat.

Toyota Yaris

Een trede hoger staat de Active-uitvoering, met onder meer een achteruitrijcamera en een 7-inch touchscreen met daarop Android Auto, Apple Carplay en DAB+. Die uitvoering is er vanaf 19.495 euro. De Style- (o.a. 8-inch scherm, stoelverwarming en JBL-audiosysteem) en Executive-uitvoering (o.a. automatische airconditioning, parkeersensoren voor en achter en 10,2-inch head-up display) kosten respectievelijk 23.295 en 27.595 euro.

Gelimiteerde versies

Toyota lanceert de Yaris echter met twee gelimiteerde versies: de First Edition en Launch Edition. Eerstgenoemde heeft standaard led-verlichting, 16-inch lichtmetalen wielen, een digitaal instrumentarium, een 8-inch multimediasysteem en elektrische ramen achter.

Toyota Yaris (2020)

De Launch Edition gaat een stapje verder. Die heeft standaard zaken als automatische airconditioning, led-interieurverlichting, sportstoelen, een head-up display, 17-inch lichtmetalen wielen en een bi-tone kleurstelling. Deze uitvoeringen kosten respectievelijk 21.395 en 28.095 euro.

Qua motoren levert Toyota een 1.0-liter driecilinder met 72 pk, een 1,5-liter driecilinder met 121 pk en de verbeterde 1,5-liter driecilinder hybride aandrijflijn, met 116 pk. De instapmotor is enkel in combinatie met de Comfort- en Active-uitvoeringen leverbaar. De 1,5-liter driecilinder is er als Active-, First- en Style-uitvoering. Wie kiest voor de hybride, kan kiezen tussen alle uitvoeringen. Prijzen voor die hybride beginnen bij 21.195 euro.

De nieuwe Yaris is vanaf nu te bestellen. Naar verwachting staan de eerste exemplaren deze zomer bij de dealer.

Toyota GR Yaris

Toyota opende overigens al eerder de orderboeken voor de nieuwe Yaris, maar dat ging om de waanzinnige GR-versie. Die auto kost in ons land ongeveer 60.000 euro, inclusief bpm. In Engeland kost het model omgerekend zo’n 35.000 euro. Toyota moet 25.000 auto’s bouwen om aan de homologatie-eisen van de WRC te voldoen. Hoeveel exemplaren er naar Nederland komen, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.