Remco Slump
Remco Slump Nieuws 21 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Topman verliesgevend Jaguar Land Rover stapt al na twee jaar op

Thierry Bollore trad twee jaar geleden aan als topman van Jaguar Land Rover en stapt nu alweer op. De Fransman werd in 2020 aangesteld om orde op zaken te stellen en de verliezen om te buigen naar winst. Dat is hem helaas niet gelukt.

Bollore vertrekt per 31 december om persoonlijke redenen, zo maakte JLR bekend. De Britse autofabrikant schrijft al zeven kwartalen rode cijfers. Over de maanden juli, augustus en september draaide het bedrijf een verlies van 200 miljoen euro.

Jaguar Land Rover veel last van chiptekort

Net als andere merken hebben Jaguar en Land Rover last van het wereldwijde tekort aan halfgeleiders. Sommige modelvarianten worden tijdelijk niet verkocht. In september werden 17 procent minder auto’s aan de dealers geleverd dan zou moeten.

Ontslagen bij Facebook of Twitter? Dan wil Jaguar Land Rover jou hebben

JLR voorspelt dat de productie en de verkopen in het komende half jaar zullen verbeteren. Over het hele fiscale jaar verwacht de onderneming net niet break-even te kunnen spelen.

Wordt Jaguar nog steeds volledig elektrisch in 2025?

Hoe het zit met het Reimagine-plan van JLR is niet bekend. Jaguar wil vanaf 2025 alleen nog maar elektrische auto’s bouwen, maar het lijkt erop dat dat niet gaat gebeuren, mede door het huidige chiptekort.

Thierry Bollore was voorheen directeur van Renault

Thierry Bollore was voorheen directeur van Renault, maar moest na het Carlos Ghosn-schandaal plaatsmaken voor een ander. Hij werd ingehuurd om JLR na de grote coronaklap weer op de rit te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.