Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 21 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Verstappen: Moeilijk om dit succes volgend jaar te herhalen

Voor het derde jaar op rij heeft Max Verstappen de slotrace van het Formule 1-seizoen in Abu Dhabi op zijn naam geschreven. De Nederlander, die al weken geleden zijn wereldtitel prolongeerde, vierde zondag op het Yas Marina-circuit zijn vijftiende overwinning.

“Vijftien keer winnen in één seizoen is ongelooflijk”, zei Verstappen, die naast een beker ook een winnaarsmedaille kreeg. Vanaf nu gebeurt dat bij iedere race in de Formule 1.

Max Verstappen in Abu Dhabi

De 25-jarige kopman van Red Bull vertrok in Abu Dhabi vanaf poleposition en kwam geen moment in de problemen. Verstappen gaf de leiding alleen even uit handen na zijn pitsstop.

“Het ging vooral om bandenmanagement. Op de medium-banden ging het goed; op de harde banden was het een kwestie van goed managen tot het einde. Het was een heel plezierig jaar met het team.

Publiek niet blij met weigeren voorbij laten Sergio Pérez

Het is heel moeilijk om dit succes volgend jaar te herhalen. Maar tegelijkertijd is het wel een goede motivatie om het dan opnieuw heel goed te doen”, aldus Verstappen, die door een deel van de toeschouwers werd uitgefloten tijdens zijn interview op de baan. Mogelijk namen de fans het Verstappen kwalijk dat hij vorige week in Brazilië weigerde om teamgenoot Sergio Pérez voorbij te laten.

Max Verstappen hoort bij de 500 rijkste Nederlanders

Of Max Verstappen volgend jaar nu weer zichzelf overtreft of niet, succesvol is hij hoe dan ook. Naast dat hij natuurlijk twee keer de Formule 1 heeft gewonnen, is hij ook financieel erg succesvol. Dit jaar staat hij zelfs op plek 500 in de lijst van Quote met vermogendste Nederlanders.

Aston Martin Valkyrie Spider
Een groot deel van het vermogen van Max Verstappen zit in auto’s als deze Aston Martin Valkyrie. (Afbeelding: Aston Martin)

Op hoeveel euro het vermogen van Max Verstappen wordt geschat, lees je in dit artikel.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.