Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 1 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Max Verstappen hoort bij de 500 rijkste Nederlanders

Max Verstappen, je kon er de afgelopen jaren niet omheen – zelfs als niet-autosportliefhebber. Zijn successen hebben hem niet alleen veel bekendheid en roem opgeleverd. De Formule 1-coureur hoort bij de 500 rijkste Nederlanders.

Jaarlijks stelt de redactie van Quote een lijst op met de 500 vermogendste Nederlanders. Ook dit jaar stond Charlene de Carvalho-Heineken weer op nummer 1 met een vermogen van zo’n 12,8 miljard euro.

Max verstappen een van de rijkste 500 van Nederland

Nieuw in de lijst is Max Verstappen. Het vermogen van de Formule 1-wereldkampioen wordt geschat op zo’n 120 miljoen euro. Hiermee staat hij op plek 500.

Aston Martin Valkyrie Spider
(Afbeelding: Aston Martin) (Afbeelding: Aston Martin)

Hoewel hij de laatste plaats in de toplijst te pakken heeft, is het zeker geen vermogen om je voor te schamen. Helemaal niet omdat hij de jongste Nederlander in de Quote 500 is. Zijn vermogen haalde hij op uit prijzengeld, contracten en sponsoring.

Vastgoed, aandelen of andere investeringen. Wat Max Verstappen exact met zijn geld allemaal doet, is onduidelijk. Wel weten we dat de Formule 1-coureur een deel van zijn vermogen te danken heeft aan zijn wagenpark. In zijn garage vind je zeven auto’s. Aston Martin DB11 AMR, Honda NSX, Ferrari Monza SP2, Ferrari 488 Pista, Porsche 911 GT2 RS, Aston Martin Valkyrie en een Renault Sport R.S. 01. Samen zijn deze auto’s goed voor een bedrag van zo’n 5,6+ miljoen euro (nieuwwaarde). Dit betekent dat bijna 5 procent van het vermogen van Max Verstappen in auto’s zit.

De duurste auto van Max Verstappen

Zijn duurste bolide is een Aston Martin Valkyrie. De hypercar werd normaal gesproken verkocht door een 2,5 miljoen euro en had in Nederland een aankoopprijs (inclusief belastingen) van 3.201.246 euro. Max Verstappen kreeg de auto helemaal gratis.

Max Verstappen, rijkste van Nederland, Formule 1, quote 500
(Afbeelding: Aston Martin)

Er zijn slechts 175 exemplaren van de Valkyrie gebouwd, waarvan 25 AMR-versies. De hybride-aandrijflijn van het ‘standaard’ model levert 1100 pk en sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,6 seconden. De topsnelheid ligt op 402 kilometer per uur.

Een kijkje bij een van de d

Sjoerd van Bilsen nam afgelopen jaar een kijkje bij de bizarre Aston Martin en vertelt je alles over het model in onderstaande video.

Max Verstappen is onstuitbaar in Mexico en pakt twee records

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.