Remco Slump
Remco Slump Nieuws 20 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Ontslagen bij Facebook of Twitter? Dan wil Jaguar Land Rover jou hebben

De een zijn dood, et cetera … Meta, het moederbedrijf van Facebook, en Twitter hebben recent duizenden medewerkers ontslagen. En dat ziet Jaguar Land Rover als een mooie kans om talent te werven.

JLR heeft achthonderd openstaande vacatures in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de VS, India, China en Hongarije. De Britse fabrikant is met name op zoek naar mensen met IT-skills, die ‘de auto van de toekomst’ moeten helpen ontwikkelen.

Jaguar Land Rover draait verlies

Het gaat niet bijzonder goed met Jaguar Land Rover. Er is genoeg belangstelling voor de nieuwe Range Rover, Range Rover Sport en Land Rover Defender, maar toch stapelen de verliezen zich op.

Jaguar Land Rover is ‘blij’ met het chiptekort

Met name Jaguar is een zorgenkindje. Het merk heeft al een paar jaar geen echt nieuwe modellen meer geïntroduceerd en heeft zijn gloednieuwe XJ op het laatste moment in de ijskast gezet. Jaguar wil al over drie jaar volledig elektrisch worden.

‘Digitaal meest geavanceerde auto’s’

En daar zijn mensen voor nodig. JLR zoekt daarom nieuwe medewerkers die ervaring hebben op het gebied van autonoom rijden, kunstmatige intelligentie, elektrificatie, cloud software, datawetenschappen en machinaal leren.

JLR heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld. De toekomstige modellen van het merk moeten “de meest digitaal geavanceerde auto’s aller tijden” worden, aldus de fabrikant.

Ontslagen bij Facebook en Twitter

Begin november kondigde Meta aan dat er massaontslagen zouden vallen bij de sociale-mediafirma. De winst van het bedrijf staat onder druk en de kosten zijn hoog. Meer dan 11.000 medewerkers, zo’n 13 procent van het totaal, komen op straat te staan.

Jaguar Land Rover neemt afscheid van een icoon

Bij Twitter is het chaos sinds Tesla-baas Elon Musk het bedrijf voor 44 miljard dollar overnam. De helft van het personeel, ongeveer 3250 medewerkers, moest vertrekken. Inmiddels hebben honderden meer uit onvrede hun baan opgezegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.