Autovisie
Autovisie Nieuws 20 feb 2019

Toont Peugeot de elektrische 208 in Genève?

Peugeot grijpt de aanwezigheid op de Autosalon van Genève 2019 niet alleen aan voor het werelddebuut van de kakelverse 208, het bedrijf toont op de Zwitserse beursvloer ook zijn ‘de energetische transitie’ van verbrandingsmotoren naar elektrificatie aan. De fabrikant zegt: ”Voor deze gelegenheid zal er ook een geëlektrificeerde leeuw prijken bij Peugeot op de volgende Geneva Motorshow begin maart.”

peugeot concept 2

Een half jaar terug stelde Peugeot op de Autosalon van Peugeot de geëlektrificeerde 508 voor. De plug-in hybride gaat later dit jaar in productie. De aandrijflijn verschijnt tevens in de 3008. Dat de Fransen keihard werken aan elektrificatie is geen geheim. Het bedrijf heeft ambitieuze doelstellingen voor 2025 als het gaat om het aanbieden van geëlektrificeerde modellen en de verkoopcijfers ervan. Het merk zal spoedig zijn complete programma verrijken met elektrische modellen, zodat binnen elke productlijn de consument kan kiezen uit een benzinemotor, een dieselversie en een elektrische variant.

Peugeot 3008 508 508 SW Hybrid Foto 1

eCMP-platform

De eerste elektro-Peugeot volgens die filosofie wordt de 208. Voor het model is binnen het moederconcern PSA een nieuw platform ontwikkeld, dat geschikt is voor elektrificatie. Deze eCMP-architectuur draagt de letter e van ‘electric’ in de naamgeving. Als eerste type op basis van het kersverse platform introduceerde PSA al de 3 Crossback van het luxemerk DS. De 208 neemt die aandrijflijn over. Het betreft een 100 kW sterke elektromotor met een 50 kWh grote batterij. De range moet boven de 300 km liggen. De specificaties voor de Peugeot 208 zijn nog niet bekend.

Direct beschikbaar

Peugeot heeft de elektrische 208 voor dit jaar aangekondigd, wat kan betekenen dat de elektro-hatchback volgende maand op de Autosalon van Genève wordt getoond. Het model zal nagenoeg gelijk ogen aan de 208 met traditionele motorblokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.