Autovisie
Autovisie Nieuws 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Toekomstige modellen DS Automobiles missen een chronograaf

Slechts twee modelintroducties duurde de samenwerking tussen autofabrikant DS Automobiles en horlogemerk B.R.M Chronographes. De twee gaan na een partnership van vijf jaar weer uit elkaar.

De samenwerking beperkt zich tot de 7 Crossback en de 9. Voor de 3 Crossback bood DS de optie al niet aan en in de fonkelnieuwe 4 komt de chronograaf evenmin beschikbaar. Voor de topmodellen 7 en 9 ontwierp de Franse horlogemaker een exclusief uurwerk dat centraal op het dashboard staat. Het uurwerk laat zich 180 graden draaien zodra de auto in contact gaat. Wanneer de DS geparkeerd staat, ligt de chronograaf verscholen op het dashboard. B.R.M noemt het uurwerk niet voor niets R180. De R staat voor rotatie en het getal 180 duidt op het aantal graden dat de chronograaf draait.

DS Chronograaf

Speciale editie

Een leuk detail is dat DS Automobiles in samenwerking met B.R.M Chronograph ook een uurwerk voor aan de pols aanbiedt. Om dat te promoten voorzag DS het studiemodel X E-tense van een uurwerk dat uitneembaar is en om de pols kan worden gedragen. De X E-tense is niet de enige concept car waarin aandacht werd besteed aan de relatie tussen DS en B.R.M. De Divine en E-tense gingen de elektrische sportwagen voor.

DS Chronograaf

Overigens werd de samenwerking voor de consument voor de eerste maal gevierd met de introductie van de gelimiteerde DS 3 Performance B.R.M Chronographe-editie. In een oplage van 39 stuks verscheen de hot hatch met een B.R.M Chronograph. Let wel, het uurwerk werd niet geïntegreerd in de auto. De B.R.M V6-44-SA-SQ-DS3 Performance-uitgave was louter bedoeld voor om de pols. Het klokje was uitgevoerd in de kleuren van de auto.

DS Chronograaf

Partners

Voor de positionering van het merk heeft DS Automobiles enkele bedrijven omarmd. Zo is DS Automobiles verbonden aan het Musée du Louvre in Parijs, Nespresso en Focal Electra. B.R.M. zal genoemd worden zolang de 7 en 9 over het bijzondere uurwerk beschikken.

DS E-Tense is elektrische schoonheid

DS 9 is een aangepaste Peugeot 508

Video’s DS Automobiles:

Hoe de DS 4 in de herkansing gaat – Sjoerds Weetjes 241

Sjoerds Weetjes #101: hoe LEGO aan de basis stond van DS 7 Crossbacks lichtunits

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.