Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 28 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Toekomst van DTM onzeker na afscheid van Audi

Audi doet na dit seizoen niet meer mee aan het DTM-kampioenschap. Dat maakt het merk via de officiële kanalen bekend.

De autobouwer uit Ingolstadt gaat zich namelijk richten op ‘de Voorsprong van morgen’, zo geeft Markus Deusmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi, aan. Het merk ziet zichzelf als aanbieder van premiummobiliteit met een CO2-neutrale basis. In lijn daarmee herziet het zijn autosportprogramma. “We blijven actief in de racerij. De Formule E is bij uitstek een aantrekkelijke klasse. Aanvullend onderzoeken we andere vernieuwende autosportformats voor de toekomst.”

Mercedes-Benz al uit DTM

Het blijft desalniettemin een flink besluit, omdat Audi al sinds de eeuwwisseling onlosmakelijk is verbonden met de DTM. De historie van het merk in de Deutsche Tourenwagen Masters begon met de Audi TT, waarna het ook deelnam met de A4, A5 en RS5. Mercedes-Benz, dat in dezelfde mate vervlochten is met deze raceklasse, trok in 2018 al de stekker uit het DTM-programma om zich te gaan richten op hybrides en elektrische technologie. Aston Martin nam toen dat specifieke stokje over. BMW is na dit seizoen de enige Duitse fabrikant die nog deelneemt aan de DTM.

De organisatie van de DTM is dan ook allerminst blij met de beslissing van Audi. “Het is vandaag een moeilijke dag voor de autosport in Duitsland en in Europa”, zo geeft Gerhard Berger, voorzitter van DTM-organisator ITR, aan. “Ik betreur de beslissing van Audi ten zeerste. We respecteren hun standpunt, maar de korte termijn van deze aankondiging bezorgt ons, BMW en de overige teams enkele uitdagingen.”

Coronacrisis

Berger geeft aan dat hij op een meer gezamenlijke aanpak had gehoopt in deze coronacrisis. Hij laat weten dat de beslissing van Audi de situatie verergert en dat de toekomst van de DTM afhangt van de reactie van partners en sponsoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.