Autovisie
Autovisie Nieuws 26 mei 2020

Update: Tobias Moers is nieuwe CEO van Aston Martin

De kogel is door de kerk: Aston Martin neemt afscheid van Andy Palmer. Tobias Moers, oud-topman van Mercedes-AMG, is per 1 augustus de nieuwe CEO van het merk.

UPDATE: vanochtend (dinsdag 26 mei) is inderdaad bevestigd dat Tobias Moers de nieuwe CEO is van Ason Martin. Het Britse merk neemt daarmee afscheid van Andy Palmer, die in 2014 aantrad als topman. Moers treedt op 1 augustus in dienst.

Dat beweren verschillende welingelichte bronnen, waaronder de Financial Times. Aston Martin heeft dat nog niet bevestigd, maar zegt wel dat het momenteel ‘zijn managementteam beoordeelt’. De Britse fabrikant geeft aan dat het daar binnenkort duidelijkheid over geeft. Volgens de bronnen komt Aston Martin morgen al met een aankondiging over de spectaculaire wijziging.

Speculaties

Dat zou dus betekenen dat Andy Palmer verdwijnt als CEO van Aston Martin. Over zijn positie wordt al geruime tijd gespeculeerd. Financieel gaat Aston Martin door een zware tijd, en recent kocht de miljardair Lance Stroll zich voor 25% in. Een deel van die aandelen verkocht hij weer door naar Toto Wolff, teambaas van het Formule 1-team van Mercedes-AMG. Tijdens de persconferentie begin maart was de druk op zijn persoon vanuit Stroll al zichtbaar. Er stond toen geen opgewekte en gepassioneerde Palmer naast Stroll.

Hoewel Stroll zich eerder nog positief uitliet over de productplanning van Palmer en zijn team, zou de positie van de CEO flink onder druk staan door de dalende waarde van aandelen in Aston Martin. Volgens bronnen zou Tobias Moers, de huidige topman bij Mercedes-AMG, als vervanger van Palmer worden aangewezen. Aston Martin wil daar nog niet op reageren.

Mercedes-AMG

Dat Andy Palmer verdwijnt als CEO van Aston Martin, is niet heel vreemd gezien de situatie van het merk. De move van Moers is opvallender. Onder zijn bewind is AMG de laatste jaren sterk gegroeid en er was vooralsnog geen reden voor hem om te vertrekken. Hij werkt al decennialang voor AMG. Bij zijn aantreden als CEO van AMG moest Moers wel wennen aan een managementfunctie. Hij is en blijft een rasechte techneut en laat zijn autohart graag spreken.