Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 7 apr 2015
Leestijd: 2 minuten

5 vragen aan Tobias Moers, directeur Mercedes-AMG

Tobias Moers (1966) is sinds anderhalf jaar algemeen directeur van Mercedes-AMG. Hij startte zijn carrière bij AMG in 1994, toen het bedrijf nog onafhankelijk van Mercedes-Benz opereerde. In 1999 werd het overgenomen door de fabrikant uit Stuttgart.

Kunt u de vraag naar de nieuwe Mercedes-AMG GT aan?

“De belangstelling voor de sportcoupé voldoet aan onze verwachtingen en dat stemt ons heel positief. We zijn nu in gesprek met de toeleveranciers om de productie van de GT op te voeren. Enerzijds vanwege de vraag, anderzijds vanwege de aanstaande marktintroductie van de basisversie, die voor september staat gepland.”

U wilt de GT-productlijn verder uitbouwen, zoals Porsche dat met de 911 doet. Overweegt u zelfs een Targa-concurrent, wat zo’n typische 911-versie is?

“Nee, een Targa-achtige GT zullen wij zeker niet introduceren. Daar is nauwelijks vraag naar. De volumes zijn dermate laag dat het de ontwikkelingskosten niet rechtvaardigt.”

Waarom zien we de nieuwe 4.0 V8-motor uit de GT niet terug in de GLE?

“Het is niet mogelijk om de 4.0 V8-motor zonder hoge kosten te implementeren in de GLE. Bovendien, het is een nieuwe motor en dan dien je een dergelijke krachtbron stap voor stap in nieuwe modellen te introduceren. De V8-motor hangt nu in de GT en de C 63 AMG. Andere types volgen.”

AMG was in het verleden verantwoordelijk voor de bouw van de S-Klasse Pullman. Ditmaal laat Mercedes de limousine door Brabus bouwen. Had u de productie niet ter hand willen nemen?

“Een merk ontwikkelt zich. AMG staat vandaag de dag voor sportwagens en performance-modellen. Dat is een andere tak van sport dan limousines. Vijftien jaar terug was de positie van AMG niet zo duidelijk als nu. Het was toen een ander verhaal.”

Het doek valt alweer voor de Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6. Waarom?

“De 6×6 is een heel bijzondere auto en dat willen we graag zo houden. Op dit moment hebben we meer dan honderd exemplaren gebouwd en dat is boven verwachting. Maar we hebben weer een ander bijzonder model in de planning, de G 500 4×4-2. Dat model debuteerde op de Autosalon van Genève afgelopen maand.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.