Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 13 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Tien keer vaarwel Mercedes-AMG C63 Coupé

Mercedes-Benz Zuid-Afrika laat de C63 AMG Coupé op basis van de vorige generatie C-Klasse geen stille dood sterven. In een oplage van tien stuks komt de autobouwer met een gifgroene Legacy Edition.

De dagen van de C63 AMG Coupé zijn geteld. Binnen afzienbare tijd drukken de Duitsers op de denkbeeldige rode knop en wordt de productie stopgezet. De Zuid-Afrikaanse importeur heeft voor de officiële productiestop nog snel een order voor tien exemplaren geplaatst. De tien exemplaren zijn gespoten in de felle kleur Viper Green, rollen op speciale matzwarte tienspaaks wielen en hebben een fikse achterspoiler.

“Kopers kunnen als laatste genieten van de donkerbruin klinkende en vooral hoogtoerige 6.2 V8”

Kopers kunnen als een van de laatste genieten van de beroemde donkerbruin klinkende en vooral hoogtoerige 6,2 liter V8-motor met 506 pk en 610 Nm gekoppeld aan een zeventraps AMG Speedshift MCT-transmissie. De opvolger van deze motor is de 4.0 biturbo V8 en wordt al gebruikt in de G500, AMG GT en C 63 AMG Sedan en Estate. Ook de nieuwe Mercedes-AMG C63 Coupé krijgt hem. Heel lang wachten hoeven we op de coupé niet meer, want er zijn al enkele teasers van verschenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.