Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 13 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

BMW overheerst DTM-race Zandvoort

Het traditionele uitstapje van het Duitse DTM-circus naar Zandvoort werd een hoogtepunt voor fabrikant BMW. Zowel in de eerste als tweede race waren de drie podiumplaatsen voor BMW-coureurs.

De DTM-race van Zandvoort was voor António Félix da Costa een waar hoogtepunt. Hij wist met 31.000 toeschouwers zijn allereerste DTM-wedstrijd te winnen. Ondanks de hoge posities van BMW-wagens, weet het merk nog geen positie te veroveren in de top vijf van het klassement. Op de eerste positie staat nog altijd Green met zijn Audi, gevolgd door Ekström die eveneens Audi rijdt. Mercedes-coureur Wehrlein staat op de derde positie.

“BMW was op Zandvoort in het voordeel door de nieuwe BOP-regel”

Sinds vorig jaar werkt ook de Deutsche Tourenwagen Masters met het zogenoemde ‘BOP-principe’, een afkorting voor ‘Balance of Performance’. Afhankelijk van de behaalde resultaten worden auto’s voor ieder raceweekend uitgerust met meer of minder gewicht om de krachtsverschillen te reguleren. Het maximale gewichtsverschil tussen de auto’s bedraagt dit seizoen 35 kilo. BMW was door deze maatregel op Zandvoort in het voordeel, want in de eerste drie raceweekends van dit seizoen was BMW allesbehalve succesvol. Nu de krachtsverschillen kleiner waren, wist het merk podiumplaatsen te pakken. Nog een noviteit dit seizoen is dat er in een DTM-weekeinde twee races op het programma staan. Een korte op zaterdag en de hoofdrace van een uur op zondag.

Uitslag DTM Zandvoort 2015
Race 1:
1. Wittmann (Dui/BMW) 25 ronden in 42.30,240
2. Da Costa (Por/BMW) op 0,464
3. Martin (Bel/BMW) 2,229

Race 2:
1. Da Costa (Por/BMW) 39 ronden in 1.02,07,601
2. Farfus (Bra/BMW) op 0,473
3. Spengler (Can/BMW) 1,091

Stand:
1. Green (GBr/Audi) 81 punten
2. Ekström (Zwe/Audi) 76 punten
3. Wehrlein (Dui/Mercedes) 76 punten
4. Edoardo Mortara (Ita/Audi) 58 punten
5. Wickens (Can/Mercedes) 57 punten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.