Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 16 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Tesla verandert prijzen en aanbod Model S, 3, X alweer

Een nieuwe maand, een nieuwe prijswijziging. Zo denken ze er blijkbaar over bij Tesla. Het bedrijf heeft opnieuw stilletjes gesleuteld aan het aanbod en de prijzen van de Model S, 3 en X.

Tesla Model X

Net na het goede nieuws van een recordbrekend kwartaal waarbij er meer auto’s dan ooit geproduceerd en geleverd zijn, verandert de fabrikant wederom wat aan de prijsstrategie. Eerder werden de auto’s goedkoper, maar werd dit al snel teniet gedaan door het standaard maken van Autopilot. Nu is de Model 3 niet zo zeer het doelwit van de prijsveranderingen, maar gaat het meer om de grotere modellen. Een woordvoerder van Tesla zegt dat dit gebeurt om het aankoopproces voor de klant te vereenvoudigen.

Opties

De grootste veranderingen zijn te vinden bij de Tesla Model S en Tesla Model X. Voor beide modellen zijn de duurste opties nog dikker gemaakt. De Performance-modellen krijgen namelijk standaard de Ludicrous Mode geïnstalleerd. Dit was voorheen een optie van, schrik niet, €9.700. De Long Range-modellen krijgen standaard adaptieve vering.

Daarnaast is de standaardkleur voor deze modellen niet langer zwart, maar wit. Dat houdt in dat er nu €800 betaald mag worden voor de zwarte lak. Technisch gezien is dit natuurlijk niet een verhoging of verlaging van de prijs, maar gezien er 9.925 zwarte (de populairste kleur voor een Tesla) en maar 2.185 witte Tesla’s in Nederland rondrijden blijkt dat mensen vaker een zwarte auto kopen, dan een witte. Daardoor worden de meeste aangeschafte Tesla’s misschien toch minimaal €800 duurder.

BPM

Op dit moment rijden er al bijna meer dan 25.000 Tesla’s in Nederland rond. Met de aankomende wijziging in BPM en daarmee de lease-tarieven, zal dit aantal snel toenemen. Zeker aangezien Tesla heeft aangegeven dat ze nu binnen een maand een versbestelde Model 3 bij je voor de deur kunnen zetten.

Daarnaast helpt het mee dat er een ware run is ontstaan op Model S en X uit het buitenland. Door deze in te voeren kan er nog genoten worden van het bijtellingstarief van vorig jaar en krijgen eigenaren hierop dus flink wat subsidie van de staat. Dit kan oplopen tot meer dan €20.000.

Bron: Tesla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.