Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Kun je geen Playstation 5 krijgen? Koop dan gewoon een Tesla Model S

Op dit moment is het verrekte lastig om een Playstation 5 te bemachtigen. Als Sony al een nieuwe voorraad weet aan te leveren, dan zijn alle beschikbare exemplaren meteen weer binnen één minuut op. Maar daar heeft Elon Musk een slimme oplossing voor bedacht: de vernieuwde Tesla Model S.

Tenminste, als geld geen probleem is. Tesla heeft vannacht namelijk een nieuwe Tesla Model S onthuld. Dankzij nieuwe Plaid-modellen is de elektrosedan sneller dan ooit, maar daar gaat het nu niet over. Onze collega’s van Manners richten zich op de game-functies van de Model S, want ook die zijn indrukwekkend.

Tesla Model S gaat Playstation 5 achterna

Wat de nieuwe Model S namelijk zo bijzonder maakt, is de ingebouwde 10-teraflop gaming-computer. Ja, dat lees je goed: de nieuwe Tesla is voorzien van een gaming-computer die zich kan meten met de Playstation 5 en de Xbox Series X.

Teraflops zeggen niet alles, maar de PS5 en de Series X hebben respectievelijk 10.28 en 12 teraflops. Dat is een term waarmee de rekenkracht van een computer wordt uitgedrukt. Die getallen mag je snel weer vergeten, maar de boodschap van Musk is duidelijk: je kunt next-gen gaan gamen in je nieuwe Tesla. Mits je een model van minstens bijna 90 mille aanschaft. Zoveel kost de goedkoopste Model S nu namelijk.

The Witcher 3

De excentrieke miljardair vroeg afgelopen week al op Twitter aan zijn volgers of ze The Witcher 3, een populaire game, in hun Tesla wilden spelen:

Dat was dus geen grap, als we het onderstaande screenshot van Tesla’s website moeten geloven. Er gaat flink gegamed worden in de nieuwe Model S:

Cyberpunk 2077

Je kunt dus kennelijk zelfs met een draadloze controller je favoriete games kunt spelen, want Tesla geeft al aan dat je twee controllers voor je auto kunt bestellen. Dat kan niet alleen voorin en op het grote, horizontale scherm. Nee, Tesla plaatst ook een multimediascherm op de middenconsole, zodat de kinderen achterin zich ook met spelletjes kunnen vermaken. Verder is er helaas praktisch niks bekend over de geheime gaming-console van Musk. Van welke makelijk is de videokaart? Welke games worden ondersteund? Terwijl we op de antwoorden op die vragen wachten, is Musk alvast op Twitter aan het opscheppen dat je zelfs Cyberpunk 2077 kunt spelen, een eveneens populaire game van het moment.

Wel een probleempje: deze Tesla Model S wordt ook niet morgen al door Bol.com bij je afgeleverd. Naar verwachting komen de eerste modellen pas in september van dit jaar aan in ons land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.