Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 10 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Gloednieuwe Tesla Model S Plaid volledig uitgebrand, bestuurder in gevaar

Een Tesla Model S Plaid, het recent verkrijgbare vlaggenschip van het merk van Elon Musk, heeft vorige dinsdag in de Amerikaanse staat Pennsylvania vlam gevat tijdens het rijden. De eigenaar had de elektrische auto, met een prijskaartje van 129.990 euro, amper drie dagen in zijn bezit.

De chauffeur zat aanvankelijk vast in zijn wagen omdat het elektronische deursysteem het begaf. Hij moest zijn deur forceren om zich uit de brandende auto te bevrijden en was in serieus gevaar, aldus advocaat Mark Geragos.

Tesla Model S Plaid als vuurbal door de wijk

De wagen rolde nog zo’n 12 meter uit nadat de bestuurder zichzelf in veiligheid bracht. Het was een vuurbal op wielen die stuurloos door een woonwijk reed. “Mijn client is enorm geschrokken van deze vreselijke ervaring”, aldus advocaat Geragos. “Het was een splinternieuw model. Momenteel is er een onderzoek aan de gang. We roepen op om niet langer de weg op te gaan met de Model S Plaid totdat we dit voorval volledig uitgespit hebben.”

Er zijn momenteel geen onderzoeken die aantonen dat elektrische auto’s brandgevaarlijker zijn dan wagens met een verbrandingsmotor. Wel zeker is dat uitgebrande Tesla’s vaak het nieuws halen.

‘Veiliger dan welke Volvo dan ook’

Het luxemodel van Tesla is gebaseerd op de originele Model S-sedan en nog maar recent beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten. De eerste exemplaren werden pas vorige maand geleverd. Nederlanders die nu een bestelling plaatsen, moeten tot begin 2022 wachten op een levering. Op een lanceringsevent in een fabriek van de automaker in het Californische Fremont prees Tesla-CEO Elon Musk de nieuwe luxesedan nog aan als “sneller dan welke Porsche en veiliger dan welke Volvo dan ook”.

Gruwelijk ongeluk met Tesla roept veel vragen op

In een inmiddels verwijderde Facebookpost verklaarde de lokale brandweer dat de Tesla volledig in brand stond. De brandweerlieden zijn twee uur bezig geweest om de wagen volledig te blussen. Foto’s op de website van het brandweerkorps tonen dat het grootste deel van de carrosserie en binnenkant van de auto volledig verbrand is. Tesla heeft (nog) niet gereageerd op het voorval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.