Autovisie
Autovisie Nieuws 12 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Tesla levert eerste Roadster 3.0 updates

De Tesla Roadster wordt al bijna vier jaar niet meer gemaakt, maar toch komt de elektrische autobouwer met een update voor bestaande auto’s: Roadster 3.0.

tesla_roadster_sport_12

Eind 2014

Eind 2014 kondigde Elon Musk de komst van Roadster 3.0 al aan en nu anderhalf jaar later worden de eerste auto’s er mee uitgerust. Musk beloofde destijds een range van ‘meer dan 400 mijl’, oftewel 640 kilometer. Dat is niet helemaal gelukt, maar met een range van 544 kilometer is de actieradius nog altijd bijna verdubbeld ten opzichte van de originele 300 kilometer.

LEES OOK: TESLA VERHOOGT PRODUCTIE NA TE LAGE CIJFERS Q2

Prijs

Tesla rekent in de Verenigde Staten een prijs van 29.000 dollar voor het nieuwe accupakket. Voor dat geld wordt ook een iets andere aerodynamicakit gemonteerd als ook banden met een lagere rolweerstand. Het accupakket van 70 kWh bepaalt echter voor het grootste gedeelte de prijs. Je kunt niet direct naar een showroom rijden of het pakket meteen online bestellen. Nee, je moet eerst een aanbetaling doen van 5.000 dollar en vervolgens krijg je van Tesla te horen wanneer het accupakket klaar is. Er worden namelijk maar vijf accupakketten per week gemaakt voor de roadster. Ze moeten met de hand in elkaar worden gezet met de oude machines uit 2012. Nu bestellen betekent dat je over een paar maanden je sterkere accupakket hebt.

Niet voor de allereerste modellen

Niet alle Tesla Roadsters zijn geschikt voor de upgrade. Alle modellen vanaf serie 2.0 komen in aanmerking. De vroege modellen hebben een andere elektronicasysteem dat niet samen kan werken met de grotere accu.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.