Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 12 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Renault Mégane Sedan rijdt Nederland voorbij

Met de komst van de Estate-variant is de Renault Mégane-familie compleet. Tenminste, voor wat betreft de Nederlandse markt. In iets meer dan twintig andere landen komt de Mégane er ook als sedan.

Renault_80739_global_en

Hoewel het segment van de vierdeurs sedans in het C-segment aan het aantrekken is, kiest Renault er voor om de Mégane sedan voorlopig niet in West-Europa aan te bieden. Met het model richt de autobouwer zich op populaire sedanmarkten als Oost-Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Australië. Ook in Italië verschijnt de auto op de prijslijst.

Concurrentie

Dus niet in Nederland, ondanks dat bijvoorbeeld Volkswagen hier een Jetta, Mercedes een CLA, Audi een A3, Ford een Focus sedan en Fiat de Tipo levert.

“Renault brengt de productie onderin het Turkse Bursa”

Common Module Family

De Mégane sedan profiteert van dezelfde techniek als de hatchback en de Estate, die weer componenten delen met de Talisman en de Espace. Hij staat op de zogeheten C/D-architectuur van het Common Module Family. De auto is voorzien van de typische threebox-design, waarbij de bagageruimte met 508 liter aan de forse kant is.

Renault_80736_global_enFluence

Renault levert -overigens ook niet in Nederland- in het segment al de Fluence, wat feitelijk een gerestylede Mégane van de vorige generatie is, met een zelfstandige naam.

Bursa

De Mégane Sedan gaat binnenkort in productie. Renault brengt de productie onderin het Turkse Bursa, waar het ook de Fluence en Clio maakt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.