Autovisie
Autovisie Video 12 jul 2016

Meer versies Honda NSX op komst

De hybride Honda NSX wordt niet de enige versie van de Japanse supercar. Dat er een Type R-achtige uitmonstering komt, weten we al. Maar Honda overweegt ook een volledig elektrische versie uit te brengen.

Honda NSX a

Vijf

Die Type R werd vorig jaar al aan Autovisie bevestigd, maar nu laat diezelfde ontwikkelingsbaas Ted Klaus aan het Britse Autocar weten dat er nog meer modellen in de pijplijn zitten. Honda overweegt op dit moment een cabrioversie, een lichtgewichtversie, een non-hybride-variant, een volledig elektrische NSX, naast de Type R. In totaal denkt Honda over vijf verschillende versies, waarvan er meerdere in productie moeten gaan.

Ohio

Dit najaar zal de Honda NSX eerst als hybride gelanceerd worden en in de jaren erna worden de andere varianten gepresenteerd. Nu de productie is begonnen, geeft dat Honda ook ruimte om te experimenteren met de nieuwe techniek volgens de ontwikkelingsbaas. Afgelopen maand ging de productie van de Amerikaanse versie, de Acura NSX, al van start in Ohio. Ook de productie van de Europese variant zal daar plaatsvinden.

Pikes Peak

Bij de beroemde heuvelklim in Pikes Peak waren twee nieuwe varianten aanwezig. Een volledig elektrische en een uitgeklede versie van de NSX. In de Time Attack 2 productieklasse ging een NSX er verder nog met de winst vandoor.