Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 12 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Gulf-editie Lotus Evora 400 is geen Gulf-editie

Een oproep van Lotus Exclusive om via internet aan te geven wat de meest memorabele kleurstelling op een racewagen ooit is, heeft geresulteerd in een speciale editie van de Lotus Evora 400. De Engelse sportwagenbouwer kopieert het kleurenschema op zijn sportcoupé. Het gaat om de blauwe en oranje tinten van de beroemde Gulf-racewagens uit verleden en heden. Echter, het is geen echte Gulf.

Lotus spreekt niet van de beroemde ‘Gulf-kleurstelling’ omdat de kleuren niet identiek aan die van ‘Gulf’ zijn. De Engelsen hebben het patroon van die legendarische kleurstelling ook niet één-op-één gekopieerd. De fabrikant kiest ervoor om de koets blauw te spuiten en de oranje striping aan de linkerzijde van de carrosserie aan te brengen. Naast de oranje baan over de carrosserie loopt nog een witte streep.

43608_1024_liveries_export_080616_002_1024x577Tien maal

De speciale uitvoering van Lotus’ nieuwste sportcoupé komt er ter ere van de vijftigste verjaardag van de Lotus-fabriek en het hoofdkantoor in Hethel. De oplage is beperkt tot tien exemplaren. Voor de productie is Lotus Exclusive verantwoordelijk. Met de lancering van de limited edition wil de afdelingaantonen dat de aankleding van een Lotus-model geheel gepersonaliseerd kan worden. Zo beschikt de Lotus Evora 400 ook nog over zwarte lichtmetalen wielen, rode remklauwen en zwart lederen bekleding met oranje stiksels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.