Autovisie
Autovisie Nieuws 12 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Miljardair wil comeback Land Rover Defender

Een Britse miljardair is in gesprek met Jaguar Land Rover om de productie van de Land Rover Defender te herstarten. Dat meldt de Britse krant The Times. De chemiemagnaat zou fors willen investeren om de iconische terreinwagen nog even te produceren.

Januari

Begin dit jaar rolde de allerlaatste Defender van de band in het Britse Solihull. Nog geen half jaar later komt chemiemagnaat Jim Ratcliffe met een wild plan om de auto toch weer in productie te gaan nemen. De Britse krant The Times meldt dat hij al eerste gesprekken heeft gehad met een aantal directieleden van Jaguar Land Rover.

LEES OOK: ALLERLAATSTE LAND ROVER DEFENDER OOIT ROLT VAN DE BAND

Jim Ratcliffe

Het is nog niet bekend of Ratcliffe het intellectuele eigendom van de auto wil kopen of juist de oude productielijn. Een ding staat echter wel vast: Ratcliffe wil de auto opnieuw gaan maken en die productie moet plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk. Ratcliffe is al jaren fan van de auto en bezit onder meer een van de allerlaatste speciale edities. Ratcliffe verdiende zijn miljarden overigens met zijn bedrijf in chemische producten, Ineos.

Defender

Een opvolger van de Land Rover Defender komt eraan, maar laat nog geruime tijd op zich wachten. Meerdere designs zijn afgekeurd door een panel dat speciaal in het leven is geroepen om het nieuwe ontwerp te bepalen. Het wordt waarschijnlijk 2019 voordat er een nieuwe Defender te koop is. De reden waarom Land Rover heeft besloten om de oude auto niet tot die tijd te blijven bouwen heeft te maken met strengere emissie-eisen. Daarnaast scoorde de auto ondermaats in crashtesten en werd hij mondjesmaat verkocht, totdat er werd aangekondigd dat hij uit productie ging. Toen was het model plotseling niet meer aan te slepen en waren ook de gelimiteerde edities binnen no-time uitverkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.