Autovisie
Autovisie Nieuws 4 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Tesla verhoogt productie na te lage cijfers Q2

Het aantal afleveringen van Tesla blijft achter op de verwachting. In totaal werden er 14.370 auto’s afgeleverd aan klanten, fors minder dan de 20.000 afleveringen waarop het bedrijf had gerekend.

Tesla Model X a

14.370 auto’s

Tesla wil dit jaar 80.000 auto’s afleveren aan klanten. Om nog in de buurt te komen van dat doel wordt de productie de komende maanden verhoogd. Nu bouwt het merk net iets minder dan 2.000 auto’s per week, maar dat aantal moet groeien naar 2.200 exemplaren in het derde kwartaal en zelfs 2.400 in het vierde kwartaal. Toch is er ook een kanttekening bij te plaatsen: 5.150 auto’s waren nog onderweg naar de klant in het tweede kwartaal, terwijl ze al wel gebouwd zijn. Daarmee zijn ze dus officieel nog niet afgeleverd, maar komen ze wel bij het totaal. Van de 14.370 auto’s die wel werden afgeleverd, waren 9.745 Model S’en en 4.625 Model X’en.

Groei

Het bedrijf wil in de komende twee jaar groeien naar 500.000 auto’s per jaar. Een enorm verschil ten opzichte van nu, dat voornamelijk door het succes van de Model 3 gerealiseerd zal moeten worden. Om die aantallen te halen moet de productie nog verder omhoog in Californië, maar moet ook de Gigafactory, de enorme faciliteit voor accuproductie van Tesla, worden afgerond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.