Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Tesla killers: deze auto’s hebben een beter design

Als er een merk spraakmakend is, dan is het wel Tesla. Maar zijn de Amerikanen nou echt onovertroffen? In deze rubriek Tesla-killers halen we auto’s aan die de Musk-machines op de een of andere manier overtreffen. Denk aan design, kwaliteit, snelheid, en meer.

Deze tweede aflevering gaat over design en concept. Hier drie auto’s die volgens ons de concepten van Tesla overtreffen.

3. RIVIAN R1T

De pick-up die de Tesla Cybertruck wat ons betreft overtreft is de Rivian R1T. Dit design is een mooie blend van traditie en toekomst. Het komt ook veel realistischer over dan de Cybertruck, die bovendien niet echt af lijkt want detaillering en afwerking ontbreken. De Rivian ziet er modern en functioneel uit, de range en trekkracht zijn zeer royaal en de Rivian is voorzien van unieke features zoals de ‘tankturn’, waardoor hij op zijn plek kan draaien omdat de aandrijfkrachten per individueel wiel zijn te regelen.

2. Polestar 2

Zo vooruitstrevend als het totale Tesla-merk concept is, zo behoudend is eigenlijk het design van de Musk-mobielen. De Model S waarmee het merk de traditionele personenauto aanviel, is weliswaar best te pruimen, maar het ziet er ook een beetje uit als een hele dikke Mazda. Niet gek als je weet dat de designer daar eerder werkte. Tesla koos bewust voor die behoudende niks-mis-mee designstijl om de traditioneel ingestelde Audi, BMW en Mercedes klanten, die deze auto moeten betalen, over de streep te trekken. En dat is gelukt. Toch vinden we de Polestar 2, de eerste volledig elektrische Zweedse sedan, een origineler ontwerp hebben. Daarin zien we namelijk zowel typische Zweedse Volvo-trekjes als modern EV-design.

Polestar 2

1. BMW i3

Zoals helaas wel vaker is gebeurd in de auto-industrie, zijn sommige auto’s zo vooruitstrevend dat ze daardoor hun tijd te ver vooruit zijn. Het grote publiek, wat ze toch moet kopen, is er nog niet klaar voor. En dat is bij de i3, die gelukkig nog steeds in productie is, het geval. Aan de techniek en het design kan het niet liggen. Want de i3 werd als mega-city vehicle compromisloos ontworpen. Met een holistische aanpak, waarbij ook alles wat met het productieproces te maken heeft zo milieuvriendelijk mogelijk werd uitgevoerd. Er werden bovendien zeer exotische en dure materialen gebruikt, zoals heel veel koolstofvezel, maar ook materiaal voor het dashboard want dat is gemaakt van zeegras. Voeg daaraan toe veel gebruiksgemak en bijna sportieve rijeigenschappen, en je koopt een zeer hoogwaardige auto die eruit ziet als een unieke conceptcar. Een Tesla Model 3 lijkt er een gewone auto bij.

BMW i3S elektra-offensieff

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.